Mobilna verzija
STA
STA

Po sobotnih presenečenjih v nedeljo vse po načrtu v končnici NFL

Reuters

Prvi krog končnice lige ameriškega nogometa NFL, t.i. krog wild card, se je končal s presenečenji na obeh sobotnih tekmah, ko sta zmagali ekipi Tennessee Titans in Atlanta Falcons. Nedeljski tekmi sta prinesli zmagi favoriziranih ekip Jacksonville Jaguars in New Orleans Saints.

Največje presenečenje kroga so pripravili Falcons, lanski udeleženci velikega finala super bowl, ki so si šele v zadnjem tednu rednega dela priigrali mesto v končnici kot zadnji v konferenci NFC. Šesti nosilci konference so v gosteh s 26:13 premagali tretje nosilce St. Louis Rams.

Tudi na drugi sobotni tekmi je prišlo do presenečenja, saj je petouvrščeno moštvo rednega dela v konferenci AFC Tennessee Titans po preobratu v drugem polčasu z 22:21 v gosteh premagalo četrtouvrščene Kansas City Chiefs.

Presenečenj ni bilo na nedeljskih tekmah, na katerih sta zmagali domači ekipi. Tretji nosilci AFC Jaguars so z izjemno obrambo z 10:3 premagali šeste nosilce Buffalo Bills. V New Orleansu pa je blestel neuničljivi podajalec domačih Saints Drew Brees, ki je četrte nosilce konference NFC popeljal do zmage s 26:21 nad petouvrščenimi Carolina Panthers.

Zmagovalci kroga wild card se bodo v četrtfinalu (t.i. divizijskem krogu končnice) prihodnji konec tedna pomerili z najboljšima ekipama rednega dela iz vsake od konferenc. V NFC bodo zmagovalci rednega dela Philadelphia Eagles doma tako pričakali Falcons, Minnesota Vikings pa Saints. Najboljše moštvo rednega dela v AFC New England Patriots bodo doma gostili Titans, drugouvrščeni Pittsburgh Steelers pa Jaguars.

Veliki finale lige NFL bo letos 4. februarja v Minnesoti.

* Spored končnice NFL:
- divizijski krog končnice, 13. in 14. 1.:
- AFC
New England Patriots (1) - Tennessee Titans (5)
Pittsburgh Steelers (2) - Jacksonville Jaguars (3)

- NFC
Philadelphia Eagles (1) - Atlanta Falcons (6)
Minnesota Vikings (2) - New Orleands Saints (5)

Značke: nfl , končnica