zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

(BZS/PR)
(BZS/PR)
0 12.12.2022 15:20:49

Mladi z vse večjo veljavo

Trener Igor Rašić z Luko Rašićem in Djelonom Januzajem na mladinskem SP v Španiji
BZS
Na Ptuju je v soboto potekala tradicionalna, že 41. Zlata rokavica v organizaciji Saša Pučka s svojo družino in ekipo iz Pučko Boxing Promotion.

Sašo je ob tem pohvalil svoje varovance in trenerske ekipe, ki se razdajajo za delo z mladimi: "Želimo si nadaljevati dejavnosti v olimpijskem boksu, želja pa obstaja po nadgradnji v profesionalnem boksu, kjer bi lahko dali izbranim boksarjem dodatno nadgradnjo njihovih karier. Slovenija je odličen prostor, kjer se je boks v zadnjem desetletju ljudem zasidral v srce. Treba je organizirati odmevne boksarske dogodke, saj se bodo multiplikativni učinki poznali tudi v turizmu. Odmevni dogodki so lahko boksarska konkurenčna prednost, saj se lahko pripravi pravi spektakel, kjer so prisotni obrazi iz javnega sveta športa, vplivneži, gospodarstveniki. Imamo odlično infrastrukturo in od nas je odvisno, kako bo videti boksarska prihodnost v olimpijskem in profesionalnem boksu. V olimpijskem boksu bi si končno želel reprezentančni pravilnik z jasnimi izhodišči o zastopanju Slovenije na velikih mednarodnih dogodkih. Ko bomo imeli pravilnik glede tekmovalcev in sodelovanj trenerjev, potem bomo kot slovenska panožna zveza še bolj povezani. Imamo veliko potenciala v boksarkah in boksarjih, potrebujemo pa zagotovo pravilnik, ki bo osnova in tudi motivacija za tekmovalce in trenerje."



Ukrajinska mladinska svetovna prvakinja na obisku v ŽBK Maribor

Pogovarjali smo se z Igorjem Rašićem, ki je v družbi Roberta Reherja, predsednika Boksarske zveze Slovenije, sprejel mlado ukrajinsko boksarko Veroniko Nakota z njenim trenerjem Alexandrom. "V tem tednu smo na treningu imeli na obisku v ŽBK Maribor novopečeno mladinsko svetovno prvakinjo. Vojna vihra v Ukrajini ju je pripeljala v Slovenijo, kjer sta našla začasno zatočišče. Veronika ali Nika, kot jo kličejo, je na minulem svetovnem prvenstvu v španski La Nuciji v kategoriji do 70 kilogramov osvojila naslov mladinske svetovne prvakinje za leto 2022. S treningom in telovadnico sta bila oba zelo zadovoljna, tako da ju v prihodnosti pričakujemo na rednih treningih. Trenutno je Veronika v fazi regeneracije in ima dejaven počitek. V veliko čast sta nam bila druženje in izmenjava strokovnih mnenj," je bil obiska vesel naš trener. 




Članki iz rubrike