testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

(BZS/PR)
(BZS/PR)
0 05.12.2022 11:30:43

Zavzeto delo z mladimi boksarji kaže prve rezultate

Jakob, Aleksander, Aleksej in Alex na ringu v Rogaški Slatini
Arhiv BK Alex
Željko Andraši je precejšen del svojega življenja posvetil boksu. V Ljubljani je živel v neposredni bližini Janeza Galeta, pri katerem se je v času treninga in pripovedovanja Janezovih anekdot iz sveta boksa veliko naučil. Po štirih letih treninga v BK Odred je postal državni prvak v poltežki kategoriji.

Svojo pot je vse do njegovega zaprtja nadaljeval v klubu Ilije Divljaka, priznanega borca nekdanje Jugoslavije in Evrope. Sledil je prestop v ljubljanski BK Savoy, kjer je treniral pod vodstvom Borisa Vukosavljevića. Skupaj sta osvojila novi naslov državnega prvaka v supertežki kategoriji. Nadaljevanje tekmovalne kariere mu je žal preprečila poškodba, kljub vsemu pa je še vedno treniral in je še danes član kluba Savoy.

Ustanovitev BK Alex po 25 letih aktivnega boksa

Po 25 letih aktivnega boksa, pridobivanja izkušenj in izobraževanj se je Željko odločil svoje znanje prenesti na vse, ki želijo vstopiti v svet boksa. To je bil tudi povod za ustanovitev Boksarskega kluba Alex. Poimenoval ga je po svojem sinu Alexu, ki gre po očetovih stopinjah.

Z ustanovitvijo BK Alex ste nekako vstopili v lasten življenjski projekt, v katerega vlagate ves svoj čas, vanj je aktivno vpeta vsa družina. Svoj hobi in najljubši šport ste spremenili tudi v posel, od katerega živite, v svoji hiši ste naredili moderen boksarski center na dobrih 200 kvadratnih metrih, ki vam je zagotovo v ponos.

Kljub dobrim 25 letom boksarske osnove se v svetu boksa vsak dan naučim nekaj novega. Sem zelo radoveden in se zelo rad učim. Zavedam se, da ne morem obvladati vsega, zato se dodatno obkrožam z ljudmi, ki moji viziji dajejo dodano vrednost v strokovnem smislu. Imel sem privilegij delati s tremi gospodi s področja boksa, ki so vplivali na moj boksarski pogled. Od vsakega sem odnesel nekaj idej, ki jih zdaj vključujem v naš proces dela. V letošnjem letu smo v klubu začeli sodelovati z Matejem Cankarjem, ki mi ga je priporočil Tomi Jagarinec, dolgoletni kondicijski trener Dejana Zavca. Napredek je viden že po nekaj mesecih dela. Ravno takšna smiselna sodelovanja, kjer pridejo strokovnjaki v naše klubske prostore, so vredna zlata. Moja želja je, da bi se tovrstne strokovne nadgradnje morale vzpostaviti tudi na nacionalni ravni. Strokovno usposobljeni trenerji bi prihajali od kluba do kluba in spremljali napredek, ki bi ga seveda oplemenitil s svojim znanjem. Tako bi lahko še hitreje rasli, trenerji in zveza pa bi imeli še več stika ter nadzor nad najbolje pripravljenimi in motiviranimi tekmovalci, ki kasneje zastopajo barve Slovenije na mednarodnih boksarskih tekmovanjih.

V Sloveniji ste med mlajšimi boksarskimi klubi, trenutno pa kot klub na lestvici slovenske lige zasedate odlično četrto mesto. Kakšni so vaši vtisi po prvih krogih v tej ligi?

Glede zveze lahko izrazim samo pohvale. Tekme so zelo dobro organizirane, odnos do borcev je profesionalen. Izboljšave so po mojem mnenju možne samo z vlaganjem denarnih sredstev v strokovni kader, ki nam ga v Sloveniji ne primanjkuje. Boksarski klubi so lepo razporejeni po Sloveniji in prav je, da se ustvarjajo boksarski centri. Prenos znanja in nenehen stik trenerjev ter boksarjev bi bil zagotovo veliki doprinos v smeri kakovosti. Naši klubski prostori so vedno na voljo za tovrstne aktivnosti in tudi sam se bom maksimalno trudil za dobrobit slovenskega boksa. Zelo sem ponosen na svoje mlade boksarje in njihove letošnje uspehe, kjer nikakor ne morem mimo svojega sina Alexa, na katerega zelo rad prenašam svoje znanje in po katerem je klub tudi dobil ime. Trenutno je najboljši tekmovalec v našem klubu Aleksej Tandler (prejšnji konec tedna je prejel pokal za najboljšega boksarja na pokalu Rogaške Slatine in hkrati najboljšega boksarja sedmega kroga SBL, op. p.). Zelo perspektiven boksar je tudi Aleksandar Bojić. Ti trije so za zdaj še vsi juniorji. V naših vrstah imamo še dva mladinca, to sta Jakob Djumber in Luka Loboda, od katerih že zdaj pričakujem veliko, čas pa bo pokazal, kako resna bosta glede svojih športnih namenov. Naš klub BK Alex trenutno šteje 55 članov, od tega 13 otrok, starih od osem do 13 let. 

V Domžalah stavijo na mladino

BK Aleks je v Domžalah, vse informacije lahko najdete na spletni strani: www.boks-klub-alex.si. V izjemno lepem in modernem športno-rekreativnem prostoru na naslovu Mačkovci 14 deluje celotna družina Andraši. V aktivnost sta vpleteni žena Nina, hčerka Kristina ter tekmovalno tudi sin Alex. Domžale so zagotovo športno mesto ob Kamniški Bistrici, kjer so številne možnosti za rekreacijo. Mogoče boste tudi vi ali vaši otroci našli čas za rekreacijo in spoznali družino Andraši, ki boksarsko zgodbo prenaša na mlade in mlajše po srcu. V klubu imajo trenutno starostni razpon od 8 do 57 let, kar je dokaz, da nikoli ni prehitro ali prepozno za intenziven trening z boksarskimi rokavicami v družbi boksarskih vreč in soborcev. 

Članki iz rubrike