IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

(bzs)
(bzs)
0 28.11.2022 11:09:21

Državna liga v Rogaški Slatini, mladi odlični v Sarajevu

Ambient v 1. OŠ Rogaška Slatina
BZS
Sobota je v Rogaški Slatini vnovič minila v znamenju boksa, saj je v 1. OŠ Rogaška Slatina potekal sedmi krog slovenske boksarske lige, domačini iz BK Legionar pa so se spet izkazali kot odlični organizatorji. Slovenski mladi boksarji so se preizkušali v Sarajevu, kjer so tekmovali trije boksarji iz BK Portorož in BK Ring Celje. Vsi so zelo dobro predstavljali barve Slovenije in napovedali lepo boksarsko prihodnost.

V Rogaški Slatini je bila tokrat udeležba boksarjev malce slabša. Gonilna sila iz Rogaške Slatine, Aleš Šurbek, je bil zadovoljen z organizacijo, s tujimi boksarji pa so se potrudili zapolniti vrzeli v uparjanju boksarjev. Tokrat je tako potekalo le šest dvobojev. Razlogov je verjetno več, bomo pa v naslednjem tednu pridobili nekaj komentarjev o tem malce slabšem odzivu. Vsem v slovenskem boksu preprosto mora biti v interesu, da boksarji tekmujejo in nabirajo kilometrino v ringu.

Uspešni nastopi slovenskih boksarjev na Sarajevo Trophy

Slovenski boksarji iz BK Portorož in BK Ring Celje so bili uspešni v Sarajevu, kjer je potekal mladinski boksarski turnir. Barve Portoroža sta predstavljala Toni Kohek in Aleksander Hrkman Reja, ki sta zasedla drugo in tretje mesto. Iz celjskega kluba BK Ring Celje je bil zelo uspešen tudi Gal Patrik Tonjko, ki je zasedel drugo mesto.

Na turnirju sta fante vodila Nikola Juretić iz Portoroža in Artem Moljakov iz celjskega kluba. Nikola Juretić je bil zelo zadovoljen z boksom svojih varovancev. Toni Kohek je izgubil z evropskim prvakom z Madžarske, ki je bil proglašen za najboljšega boksarja turnirja. Nikola se je v pogovoru dotaknil tudi Tadeja Černoge, za katerega pravi, da zelo dobro trenira in se pripravlja na nove dvoboje. Želja za to leto je, da se udeleži ptujske Zlate rokavice, so pa že vsi v pričakovanju koledarja za leto 2023, v katerem že imajo zastavljene visoke cilje.

Regionalna liga se nadaljuje v srbski Loznici

Regionalna boksarska liga se po Banjaluki in Nikšiću seli v srbsko Loznico, kjer bodo nadaljnji dvoboji, ki se jih bodo udeležili tudi slovenski boksarji, ki tekmujejo pod BK Maribor. Dvodnevno tekmovanje bo 17. in 18. decembra. Slovenska ekipa bo vnovič nastopila z boksarji, ki so dobro pripravljeni in se pripravljajo na ta dogodek. 



Galerija

Članki iz rubrike