pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

sta
sta
0 22.04.2022 17:22:02

Fury se bo po dvoboju z Whytom poslovil od boksa

Profimedia
Kontroverzni britanski boksarski zvezdnik Tyson Fury je oznanil, da bo po sobotnem obračunu z rojakom Dillianom Whytom na londonskem Wembleyju končal svojo športno pot, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Triintridesetletni Britanec se ni poslovil prvič, to je storil tudi oktobra leta 2016, a nato odločitev preklical.

Fury je v karieri še neporažen, ima 31 zmag, le en dvoboj pa se je končal z neodločenim izidom. Trenutno je lastnik pasa po verziji WBC. Tega je nazadnje uspešno branil proti Američanu Deontayju Wilderju.

V soboto ob 22. uri se bo pred predvidoma rekordnimi 96.000 gledalci na razprodanem Wembleyju pomeril še z leto dni starejšim rojakom Whytom. Slednji je v karieri dvakrat ring zapustil kot poraženec, ima pa 30 zmag.


Fury je v izjavah pred obračunom v svojem slogu napovedal konec kariere. "Na bančnem računu imam 150 milijonov dolarjev, sem mlad in zdrav. Kupil si bom velikansko jahto v tujini in užival v življenju," je komentiral svojo odločitev.

"Za Whyta sem treniral ravno tako trdo kot za Wilderja, Klička ali kogarkoli drugega, pripravljen sem," je še dodal Fury pred domnevno zadnjim dvobojem v karieri.

Če bo uresničil napovedi, se bo posledično odpovedal obračunu za združitev vseh pasov v supertežki kategoriji. Trenutno je lastnik pasov po verzijah WBA, IBF in WBO Ukrajinec Aleksander Usik. Slednjega predvidoma konec junija čaka povratni obračun s še enim Britancem Anthonyjem Joshuo. Lani septembra je Joshua proti Usiku izgubil vse tri pase, ko ga je ta ugnal po 12 rundah.

Značke: boks, tyson-fury

Članki iz rubrike