cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

(pr bzs)
(pr bzs)
0 28.02.2022 12:12:12

Luka osvojil Beograd, Aljaž Maribor

Fight club Ljubljana
BZS
Začetek slovenske lige 2022 v dvorani UŠC Leona Štuklja v Mariboru se je začel z zmago Fight cluba Ljubljana (FCL), najboljši borec pa je bil Aljaž Šircelj (FCL). V Beogradu je Luka Rašić, član ŽBK Maribor, zmagal na tekmovanju Omladinska zlatna rukavica 2022, kar je veliko priznanje in uspeh za slovenski boks.

Težko pričakovana slovenska liga 2022 se je začela v Mariboru. V 27 dvobojih so najbolj izstopali borci pod vodstvom Saše Weixlerja iz FCL: "Ekipa FCL se je tekmovanja udeležila z velikimi pričakovanji. Morali bi nastopiti z več boksarji, a so zaradi poškodb in drugih obveznosti nastopili le štirje. V kategoriji 'schoolboys' do 54 kilogramov nas je zastopal Miha Kralj, ki je bil na zadnjih tekmah soliden, a ni imel zmage. Motivacijo za treninge je črpal iz porazov in ni manjkal niti na enem treningu. Vidno je napredoval in uspeh mu ni mogel uiti. Miha je pokazal odlično borbo in s tempom strl odpor nasprotnika. Do 71 kg nas je zastopal Kristijan Divković, ki je na tekmovanju nastopil prvič. V boj se je podal taktično in potek dvoboja nadziral z razdalje. S posameznimi močnimi udarci je dal vedeti, da je prišel po zmago. V drugi rundi je zaradi prehudega ritma nasprotnik borbo predal. Do 75 kg nas je zastopal Ivan Gorbunov, ki se je pomeril z mladim Dejanom Leburićem. Ivan je ni boksal več let. V prvi rundi je odločno krenil v napad. Na isti način je poskušal tudi v drugi in tretji rundi, a je bil nasprotnik prevelik zalogaj."

Šircelj najboljši na Pokalu Maribor 2022

"V kategoriji do 67 kg je nastopil naš najizkušenejši boksar Aljaž Šircelj. Rokavice je prekrižal s starim znancem, Elvitonom Krasničjem iz Maribora. Aljaž je v boj krenil odločno in prevzel pobudo že v prvi rundi. Poskušal je z odprto borbo od blizu, a je nasprotnik ni sprejel in večkrat sta se znašla v klinču. Kljub temu je Aljaž odločno boksal z razdalje in uspešno napadal s serijami udarcev. Razigral se je v tretji rundi in na koncu zasluženo dvignil roke ter prejel pokal za najboljšega borca tekmovanja. Z nastopom na Pokalu Maribora smo zelo zadovoljni, tako rezultatsko kot z vidnim napredkom pri borcih," je končal Weixler.

Slovenska liga 2022 se nadaljuje že prihodnjo soboto, ko se pričakuje, da bodo ekipe še močnejše.

Luka osvojil Beograd

Luka Rašić je pod vodstvom očeta Igorja pokazal izjemne dvoboje v Beogradu. Finale proti srbskemu reprezentantu Dariu Tomiću je dokaz, da je slovenski tandem zdržal pritisk domačinov in v Maribor zasluženo prinesel zelo želeno lovoriko. Luko so po zmagi zajele solze sreče, kar je dokaz o srčnosti, pristopu in trdem delu. Luka je prejel tudi pokal za najboljšo tehniko na turnirju. Oče Igor je strnil svoje občutke: "Boksarska zveza Srbije želi, da bi Omladinska zlatna rukavica postala eden izmed najpomembnejših turnirjev na Balkanu in vzhodni Evropi za mladince. Tokrat je bilo prijavljenih pet držav – Srbija, BiH, Makedonija, Hrvaška in Slovenija. Iz Slovenije sta se tekmovanja udeležila Luka Rašić (do 71 kg) in Djelon Januzaj (+92 kg). Žal za Djelona ni bilo nasprotnika, čeprav so bili prijavljeni. Izjemno sem vesel in ponosen na Luko, ki je dokazal, da se razvija v pravega boksarja."

Zelo vesel je bil seveda tudi Luka: "V četrtfinalu sem boksal s Srbom Nikolo Cvetkovićem, ki je bil višji od mene, zato sem moral z izmikanjem in odmiki skrajšati razdaljo, kar mi je dobro uspevalo in sem dvoboj gladko dobil. V polfinalu sem se boril z reprezentantom BiH Eldarjem Hodžićem. Vse tri runde sem zadeval dolge direkte in krošeje. V tretji rundi je tekmec dobil dve opozorili in tako sem v dvoboju enoglasno zmagal. V finalu sem boksal proti srbskemu prvaku Dariu Tomiću. Prvo rundo sem se malce preveč zagnal in me je nasprotnik držal na razdalji. Drugo rundo sem stopnjeval svoj ritem in uspel zadeti dva direkta, zaradi katerih mu je sodnik štel. V tretji rundi sem ritem še dvignil in še dvakrat so mu šteli. Na koncu sem dvoboj zasluženo zmagal." 

Galerija
Značke: boks, slovenska-liga

Članki iz rubrike