favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 17.09.2017 15:59:24

Tudi Apotekarjeva bo zvečer navijala za košarkarje

www.alesfevzer.com
Slovenska judoistka Klara Apotekar, ki je v soboto osvojila edino slovensko odličje na letošnjem mladinskem evropskem prvenstvu v Mariboru, bo drevi prav tako stiskala pesti za košarkarje. Evropska prvakinja, ki je 2. avgusta dopolnila 20 let, je bila sama nekoč tudi košarkarica.

"To je največji uspeh slovenske košarke, seveda bom tudi jaz pred televizijskim sprejemnikom navijala za naše," je ob robu prvenstva, ki se z ekipnimi borbami v štajerski prestolnici končuje danes, dejala nova mladinska evropska prvakinja.

S svojimi 185 centimetri višine na tatamijih izstopa, tudi njo je zaradi naravnih danosti nekoč potegnilo pod koše. "Da, res je, trenirala sem tudi košarko, vendar le tri mesece, judo je bil močnejši," je povedala Apotekarjeva.

Skromno dekle, drugačnih osebnosti v šoli Marjana Fabjana sploh ne poznamo, sicer doma pomaga na kmetiji, najraje pa se sprehaja s psom. V prihodnjih mesecih jo bo znova odneslo tudi v šolske klopi. "Ne vem še, prepisati se moram. Zdaj sem imela leto premora od študija, bila sem na ekonomiji, zdaj pa bom videla, kako se bom odločila," je povedala polsestra bronaste olimpijke Anemari Velenšek.



Morala si bo vzeti tudi nekaj premora od juda, od vsakodnevne borbe na blazinah. V sobotnem polfinalu je namreč v kolenu nekaj zaškrtalo, počilo. "Koleno mi je zateklo, a dokler je bilo ogreto, je še nekako šlo. Vseeno sem se odločila za finalno borbo in uspelo mi je zmagati. Zdaj pa bo treba to odpočiti in mislim, da bo potem kmalu v redu," je povedala.

Čeprav je konec oktobra še mladinsko svetovno prvenstvo, ga bo morala izpustiti. Poškodba na srečo ni hujše narave, a ker se seli v člansko konkurenco, želi biti povsem nared. Lepo stopa po poteh starejše sestre. "O, pa bom morala še veliko narediti, če jo bom želela doseči po rezultatih. Vesela sem sicer, da sem tu posegla po kolajni. A smo imeli veliko želez v ognju, žal je uspelo le meni," je povedala judoistka iz Šmartnega v Rožni dolini.

Prehod v kategorijo višje zanjo ne bo pretežak, saj že ima izkušnje s svetovnih pokalov, na letošnjem evropskem prvenstvu je bila peta. Ker je sama v kategoriji do 78 kilogramov, se je sestra Anamari preselila eno višje, torej nad 78. "Ja, Ana je po poškodbi pridobila nekaj kilogramov in se odločila, da bo nastopala v najtežji kategoriji. Na nek način mi je prepustila kategorijo do 78 kg, tako da se moram izkazati," je še povedala Štajerka, ki se najraje sprehaja s psom, bere knjige in rada kaj dobrega skuha.

Značke: judo, košarka

Članki iz rubrike