zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

(pk)
(pk)
0 18.10.2022 11:25:28

Novomeščani in Velenjčanke v skupnem seštevku, občinska zmaga v Velenje

Tekačice AK Velenje so zmagale v skupnem seštevku pokala Slovenije v krosu.
AZS
Tekačice AK Velenje so zmagale v skupnem seštevku pokala Slovenije v krosu, svoji občini so pomagale tudi do zmage med občinskimi reprezentancami.

V soboto sta na Ravnah na Koroškem potekala atletski pokal Slovenije v krosu in 56. kros občinskih reprezentanc. Vseekipna zmagovalka krosa občinskih reprezentanc je postala Mestna občina Velenje, pred Sevnico in domačimi Ravnami na Koroškem.



Pokalni zmagovalci so v moški kategoriji postali tekači Atletskega kluba Krka Novo mesto, v ženski konkurenci pa tekačice Atletskega kluba Velenje.



V atletskem pokalu je med člani, ki so tekli na 5000 metrov, zmagal Jošt Žnidaršič (Krka), med mlajšimi člani je na isti razdalji slavil Jože Lapoši (Pomurje). Njegova klubska kolegica Urška Martinec je bila edina predstavnica med članicami, Lea Martinšek (Radeče) pa med mlajšimi članicami. Tekli sta na 3000 metrov. Med člani na kratkemu krosu (2000 m) je bil edini predstavnik in posledično zmagovalec Matjaž Pregrat (Krka).



V kategoriji starejših mladincev in mladink sta zmagala Žiga Jan in Maša Holešek, oba predstavnika Atletskega kluba Rudar. Tekači v teh kategorijah so tekli na 3000 metrov.



Med mlajšimi mladinci, ki so tekli na 2000 metrov, je zmagal Žan Ogrinc (Poljane), med mlajšimi mladinkami Nina Pečnik (Krka).



Žiga Brinjevec (Rudar) in Ana Vita Verneker (Ravne) sta zmagala v pionirski kategoriji U-16, Lukas Dovnik (Štajerska) in Anja Prostor (Velenje) v kategoriji U-14, Matija Perčič (Šentjur) in Ajda Budna (Blanca) pa v kategoriji U-12.



Dve zmagi Skočirja na domačem mitingu

Atletsko društvo Posočje je v lepem vremenu izvedlo že tradicionalni atletski miting za vse kategorije v Tolminu. Predstavnik domačega kluba Andrej Skočir je zmagal v obeh sprinterskih disciplinah. V teku na 100 metrov je slavil s časom 11,02 (–0,5 m/s), v teku na 200 metrov pa s časom 21,93 (+0.4 m/s). Na obeh razdaljah je bil drugi Pirančan Mitja Zubin. Med članicami sta na teh razdaljah slavili Tina Gadnik (Gorica), ki je bila s časom 13,93 najhitrejša na 100 metrov, in njena klubska kolegica Živa Murn, ki je na 200 metrov zmagala s časom 26,85.



Članice so imele na programu še met kopja, kjer je z 41,9 metra slavila domačinka Žana Sovdat, in skok s palico, kjer je zmagovalka Vita Benedetič (Gorica) preskočila 3,4 metra. Luka Zupanc (Brežice) je s 4,4 metra zmagal v skoku s palico med starejšimi mladinci, mlajši mladinci pa so metali kopje, kjer je s 56,09 metra zmagal Matic Vidmar (Radovljica). Precej bolj pestra udeležba je bila v pionirskih kategorijah. Pionirji U-16 so tekmovali v teku na 100 in 600 metrov ter v skoku v daljino, višino in v skoku s palico, pionirke v tej starostni kategoriji so metale še kopje. Pionirji in pionirke U-14 so tekli na 60 in 200 metrov, metali vortex ter skakali v daljino in višino, pionirji in pionirke U-12 so tekli na 60 in 600 metrov, metali vortex in skakali v daljino, pionirji in pionirke U-10 pa so le tekli na 600 metrov. 

Članki iz rubrike