zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

(dr)
(dr)
0 11.10.2022 11:11:00

Na vrhu ljubljanski gimnaziji

Zmagovalna ekipa dijakov Gimnazije Šiška z mentorjem Danilom Emberšičem
GIMNAZIJA ŠIŠKA
V začetku oktobra je že tradicionalno na sporedu zaključek državnega prvenstva v ekipni atletiki za srednje šole. V letošnji finale se je kvalificiralo dvanajst ekip dijakov ter trinajst ekip dijakinj. Prvega mesta med srednješolci, ubranili so lanski naslov, so se veselili dijaki Gimnazije Šiška (10.361 točk).

Na stopničkah so jim družbo delali dijaki II. Gimnazije Maribor (9949 točk – 2. mesto) in dijaki Gimnazije Novo mesto (8976 točk – 3. mesto). Tudi v konkurenci dijakinj je zmagala ljubljanska gimnazija. S Primorske so zmagovalni pokal v prestolnico, natančneje v Šentvid, prinesle dijakinje Gimnazije Šentvid (9865 točk). Drugo mesto je pripadlo dijakinjam I. Gimnazije Celje (9587 točk), tretje pa še eni štajerski ekipi, II. Gimnaziji Maribor (9272). Ta je tako edina, ki je bila med prvimi tremi tako v moški kot ženski konkurenci.

Dijaki in dijakinje so se na novogoriškem stadionu pomerili v petih tekaških disciplinah (100 metrov, 400 metrov, 1000 metrov, 2000 metrov, 4 × 100 metrov), suvanju krogle ter skoku v daljino in višino. Zmagovalci in zmagovalke? Šprint na 100 metrov sta dobila Nik Pustovrh in Lina Hribar (oba Gimnazija Šentvid). Lina je bila z ekipo Gimnazije Šentvid najboljša tudi v štafetnem teku, v konkurenci dijakov pa so bili najhitrejši fantje iz Gimnazije Šiška.

Štiristometrsko razdaljo sta najhitreje pretekla Žan Rozoničnik (Gimnazija Šiška) in Karolina Zbičajnik (II. Gimnazija Maribor), tisočmetrsko pa Karolinina gimnazijska kolega Žan Ogrinc in Petja Klojčnik. V teku na 2000 metrov so se merili samo fantje, zmagal je Tjaž Bartolj Djaip (Gimnazija Novo mesto). Še eno zmago je novomeški gimnaziji priborila Erika Bojanec (suvanje kroge), edino pa v suvanju krogle Gimnaziji Ptuj Andraž Rajher. V skakalskih disciplinah so vse zmage pobrali Šiškarji. V skoku v daljino sta bila najboljša Alex Kitanovski in Brina Likar, v skoku v višino pa Sandro Jeršin Tomassini in Maša Radovan. 

Članki iz rubrike