zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

(dr)
(dr)
0 11.10.2022 11:14:52

Na Koroškem najboljši Dolenjci

Ekipni prvaki v kategoriji starejših učencev so v rdeče odeti Šentjernejčani.
GREGOR JAPELJ/AZS
Na Koroškem so bili na ekipnem atletskem prvenstvu za osnovne šole v obeh konkurencah najboljši Dolenjci.

V kategoriji starejših učencev je zmagala Osnovna šola Šentjernej (372 točk) pred Osnovno šolo Trebnje (364 točk) in Osnovno šolo Center Novo mesto (338 točk). Med učenkami so, tako kot lani, zmagale osnovnošolke iz Osnovne šole Grm Novo mesto (352 točk) pred Osnovno šolo Jurija Dalmatina Krško (327 točk) in Osnovno šolo Livada iz Velenja (317 točk).

Osnovnošolci so se v Slovenj Gradcu merili v štirih tekaških disciplinah (60 metrov, 300 metrov, 1000 metrov, 4 × 100 metrov), suvanju krogle, metu vortexa ter skoku v daljino in višino. Najhitrejši šprinter dneva je bil domačin Matija Plevnik (Prva osnovna šola Slovenj Gradec), šprinterka pa Prekmurka Mia Meznarič (Osnovna šola I Murska Sobota).

Tristometrsko razdaljo sta najhitreje pretekla Jan Pavrič (Osnovna šola Ob Dravinji Slovenske Konjice) in Daša Černe iz zmagovalne novomeške šole, tisočmetrsko pa Ažbe Tičar (Osnovna šola Janka Modra, Dol pri Ljubljani) in Ana Vita Verneker (Osnovna šola Koroški jeklarji, Ravne na Koroškem).

Štafetni tek so dobili junaki dneva, Šentjernejčani, in pa učenke Osnovne šole I Murska Sobota, ki so imele v svojih vrstah najhitrejšo šprinterko v posamični konkurenci. V suvanju krogle sta bila najbolj uspešna Ožbej Šajn (Osnovna šola Šentjernej) in Eva Urbančič iz ljubljanske Osnovne šole Vič, v metu vortexa pa Mark Zorman (Osnovna šola Trebnje) in Teja Mirt (Osnovna šola Sava Kladnika Sevnica). Pa skoki? V daljino je najdlje poneslo Domna Vovka (Osnovna šola Center Novo mesto) in Samajo Djedović (Osnovna šola Antona Aškerca Velenje), najboljši rezultat v skoku v višino pa je uspelo doseči Aljažu Kotniku (Osnovna šola Grm Novo mesto) in Sofii Kanalec (Osnovna šola Franceta Bevka Tolmin). 

Članki iz rubrike