IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 23.09.2023 19:13:02

Martin zmagovalec sprinterske dirke, Bagnaia drugi

Profimedia
Španec Jorge Martin (Pramac Ducati) je zmagovalec sprinterske dirke razreda motoGP motociklističnega svetovnega prvenstva na novem prizorišču v indijskem Buddhu. Drugi je bil branilec naslova in vodilni v letošnji sezoni, Italijan Francesco Bagnaia (Ducati), tretji pa Španec Marc Marquez (Honda).

Na jutranjih kvalifikacijah je bil najboljši Italijan Marco Bezzecchi (Ducati CR46), ki si je tako zagotovil najboljši startni položaj tako za današnjo sprintersko dirko kot nedeljsko klasično preizkušnjo. Premagal je Martina in Bagnaio.

Start današnje sprinterske dirke so morali prestaviti zaradi slabih vremenskih razmer in dežja, ki je ob predvidenem začetku zajel območje. Ko so lahko vendarle začeli, pa se je že takoj zapletlo za Bezzecchija, ki je v SP na tretjem mestu in ima še možnosti za boj za naslov prvaka. Že v prvem zavoju je vanj trčil Luca Marini in ga zbil v pesek.

A Bezzecchi se ni predal, pobral je motocikel in nadaljeval. Dokazal je, da zmaga v kvalifikacijah ni bila naključje, zelo hitro se je prebijal naprej in bil kmalu med deseterico, ki v sprinterski dirki dobi točke.

Na koncu je bil peti, krog ali dva pred koncem je celo kazalo, da bi se lahko vmešal v boj za stopničke. A vodilna trojica je imela vendarle preveliko prednost, tako da je Martin dokaj zanesljivo slavil. Bagnaia je prav tako zanesljivo vozil na drugem mestu, tretji pa je bil Marc Marquez, ki je imel sicer nekaj dela z Južnoafričanom Bradom Binderjem (KTM). A je slednji nazadnje ostal četrti in za seboj zadržal prodornega Bezzecchija.


Martin je tako nadaljeval v slogu prejšnje dirke v Misanu, ko je dobil tako sprintersko kot pozneje še klasično dirko, tako da je to že njegova tretja zmaga v nizu, skupno pa šesta v sezoni, četrta na sprinterskih dirkah.

V SP je tako tudi nekoliko zmanjšal zaostanek: Bagnaia ostaja prvi, zdaj ima 292 točk. Martin je pri 259, Bezzecchi pa pri 223.

"Bezzecchi je bil danes hiter, imel sem srečo, da ni bilo neposrednega obračuna. Pomembno je, da sem imel dovolj prednosti in sem lahko do finiša privozil nekaj zaloge. Dobili pa smo tudi pomembne informacije za nedeljsko dirko," je bil po zmagi zadovoljen Španec.

V današnjih kvalifikacijah se je poškodoval mlajši brat Marca Marqueza Alex. Dirkač ekipe Gresini Ducati je po padcu moral v bolnišnico, kjer so ugotovili zlom dveh reber, tako da v Indiji ne bo nastopal.

V nedeljo bo klasična dirka, če ne bo kakšnih sprememb zaradi vremenskih nevšečnosti, na sporedu ob 12. uri.

Značke: motociklizem, sp

Članki iz rubrike