IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

STA
STA
0 23.09.2023 12:25:13

Bezzecchi najhitrejši v kvalifikacijah pred dirko za VN Indije

Profimedia
Italijan Marco Bezzecchi je v vročem in vlažnem sobotnem popoldnevu na dirkališču Buddh v soboto osvojil prvo mesto v kvalifikacijah pred premierno dirko svetovnega prvenstva v najmočnejšem motociklističnem razredu motoGP za veliko nagrado Indije.

Dirkač Ducati-VR46 je dosegel najboljši čas 1 minute in 43,947 sekunde, v prvi startni vrsti bosta začela tudi Jorge Martin in svetovni prvak Francesco Bagnaia, ki sta kvalifikacije sklenila na drugem in tretjem mestu.

Toda Alex Marquez se je znašel v velikih težavah. Španec, deveti v razvrstitvi, je padel na svojem Ducati-Gresiniju in si zlomil rebra ter ne bo nastopil na sprinterski dirki in nedeljski klasični dirki.

Padel je v zadnjem krogu prvega dela kvalifikacij. S težavo je vstal, nato pa so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili več zlomov reber.


Steza v Indiji je pred začetkom dirkaškega vikenda veljala za veliko neznanko. "Bilo je težko, a že zjutraj sem se počutil bolje za krmilom mojega motorja," je dejal Bezzecchi. "Zelo vesel sem za ta najboljši startni položaj. Pomembno je, da začnem sprintersko dirko in jutrišnjo dirko na prvem mestu."

Bezzecchi, trenutno tretje uvrščeni v seštevku, ostaja kandidat za naslov svetovnega prvaka leta 2023, saj za vodilnim v prvenstvu Bagnaio zaostaja 65 točk.

Španec Martin, ki je zmagal na zadnji dirki v Misanu in ima na drugem mestu na razpredelnici 36 točk manj od Bagnaia, je za 0,043 sekunde zaostal za Bezzecchijevim časom na njegovem Pramac-Ducatiju.

Sprinterska preizkušnja se bo danes začela ob 12. uri, klasična dirka pa bo v nedeljo.

Članki iz rubrike