IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 02.07.2023 17:32:26

Verstappen po sprinterski dirki brez težav do zmage še na klasični preizkušnji

Profimedia
Nizozemec Max Vertsappen (Red Bull) je zmagovalec dirke formule 1 za veliko nagrado Avstrije v Spielbergu. Dvakratni zaporedni svetovni prvak je že v soboto dobil sprintersko preizkušnjo, danes pa je slavil pred Monačanom Charlesom Leclercom (Ferrari) in moštvenim kolegom, Mehičanom Sergiom Perezom.

Sobotno sprintersko dirko je zaznamovala mokra proga, ki pa se je proti koncu sušila. To ni zmedlo Nizozemca, ki je izkoristil najboljši startni položaj, in v cilj pripeljal pred moštvenim kolegom, Mehičanom Sergiom Perezom in Špancem Carlosom Sainzem ml. (Ferrari)

Vodilni v skupnem seštevku SP je v petek dobil kvalifikacije za današnjo dirko, tako da je tudi to začel s prvega startnega položaja in čeprav zaradi različne strategije postankov med njim in Leclercom ni vodil celotno dirko, zmaga Nizozemca nikoli ni bila pod vprašajem.

Še pred koncem dirke si je Verstappen nabral prednost 24 sekund, nato pa si drznil nov postanek za mehkejše pnevmatike, s katerimi je postavil najhitrejši krog dirke. S tem je dobil še eno točko več za SP.


Na koncu je ciljno črto prečkal 5,155 sekunde pred Leclercom in 17,188 pred Perezom.

Mehičan je sicer petkove kvalifikacije končal šele na 15. mestu, tako da ga je danes čakala težka naloga v boju za najvišja mesta. A Perez je danes prehiteval enega dirkača za drugim, na koncu pa stopil na najnižjo stopničko na odru za zmagovalce.

Verstappen je letos zmagal že na sedmih od devetih dirk in petič zapored. V skupnem seštevku ima pred svojim moštvenim kolegom 81 točk naskoka.

Naslednja dirka svetovnega prvenstva bo na sporedu prihodnji konec tedna v britanskem Silverstonu.

Značke: formula ena, sp

Članki iz rubrike