zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 17.06.2023 13:25:34

Lahko Nick Škorja v Krškem poseže po zmagi?

Nick Škorja sodi med favorite za zmago na dirki v Krškem.
psno
Po štirih letih se v Krško vrača dirka za zlati znak mestne občine Krško. Med zelo zanimivo in mlado konkurenco, bo med favoriti tudi Nick Škorja. Bo nedeljsko popoldne prineslo spet novo kvalitetno dirko na zadovoljstvo izbirčne publike v Krškem?

Koronavirus je odnesel tradicionalno dirko  v počastitev občinskega praznika v Krškem, ki je v tem času postal tudi mestna občina. Tokratna izvedba dirke bo že 38. po vrsti. Prva je bila na sporedu leta 1982. Domači klub AMD Krško, ki organizira te dirke, je vedno poskrbel, da so na štartu bili predvsem mlajši, a vedno zelo perspektivni vozniki, predvsem iz Evrope. Večina med temi povabljenimi se je kasneje razvila v vrhunske voznike. Posebno mesto si zasluži Danec Nicki Pedersen, ki je kasneje trikrat postal svetovni prvak. Ta dirka je v svetovno orbito spidveja ponesla tudi naša dva izvrstna voznika, pokojnega Mateja Ferjana in Mateja Žagarja.



Tudi letos so organizatorji poskrbeli za zelo razgibano konkurenco. Na dirki bodo sodelovali vozniki iz kar enajstih držav. Dodatno prihaja kot rezerva še voznik iz Argentine Facundo Cuello. Druga rezerva pa je član Krškega, sicer Nemec Julian Kuny.



Med voznike, ki  se bodo borili za prvo mesto, sta tu oba Poljaka, Jakob Jamrog, ki ima že lepe spomine na Krško, in Krystian Pieszczek. Tudi finalist SP za mladince, Danec Bastian Borke, meri visoko, kakor tudi Latvijec Oleg Mihailov. Nevaren bo tudi Avstralec Fraser Bowes. Tudi oba severnjaka, Šved Noel Wahlquist in Finec Antti Vuolas, bosta nevarna.  Na startni listi so še Italijan Nicolas Covatti, Avstrijec Daniel Gappmaier, Čeh Adam Bednar, še en Latvijec Ricards Ansvielsulis in Slovak Jakub Valkovič.





S temi dobrimi vozniki se bodo spoprijeli tudi štirje slovenski vozniki. Iz domačega kluba AMD Krško se bosta predstavila dva povratnika na steze. Veteran Denis Štojs ima za seboj kar veliko Zlatih Znakov, vendar nikoli s kakšnim večjim uspehom. Na steze pa se vrača tudi Luka Omerzel, sin pokojne legende našega spidveja Kreša Omerzela. Glavni domači adut pa bo seveda Nick Škorja. Mladi Laščan sodi med glavne kandidate za zmago, seveda pa mora dirko odpeljati brez napak. Nastopil bo tudi mladi Ljubljančan Anže Grmek, za katerega pa bo to dobra generalka za drugo dirko finala SP mladincev, ki ga čaka v petek v Vojensu na Danskem. Mimogrede dodajmo, da je Anže zelo dobro odpeljal prvo dirko v Pragi. Za vse naše voznike bo dirka obenem tudi odlična priprava za dirko skupnega DP, ki jih čaka v soboto v Lendavi.



Sama dirka, glede  na startno listo, bo prav gotovo zelo zanimiva in tudi izenačena. Dirka se bo na stadionu Matije Gubca v Krškem začela jutri ob petih popoldne, uradni trening pa bodo vsi imeli dve uri prej. Takoj po koncu dirke pa se bo najboljša osmerica pomerila še za pokal Franca Babiča, velike legende našega spidveja.

Članki iz rubrike