stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

K.A.
K.A.
0 07.06.2021 13:46:28

Računovodstvo v javnem zavodu - Vizija in ženska kreativnost

Zakaj finančni kontroling in rast podjetja zaupati ženski intuiciji?
https://www.vizija-racunovodstvo.si/
Računovodstvo v javnem zavodu je način vodenja financ, ki je lahko dokaj kompleksno. Za pomoč se obrnite na najboljše strokovnjake pri nas. Kliknite tukaj!

Javni zavodi so kot neprofitne organizacije pri nas ustanovljeni z namenom opravljanja javne službe, kjer pa končni cilj ni dobiček. Računovodstvo v javnem zavodu je torej pogojeno z ločenim vodenjem finančnih prilivov in odlivov za posamezno dejavnost. Spremljanje financ pri večini javnih zavodov ne povzroča večjih težav, medtem ko je načrtovanje in razporejanje samih financ lahko malce kompleksnejša naloga. Komu zaupati če pride do zapletov pri vodenju evidenc vašega zavoda? Imamo rešitev za vas, berite naprej.

Vsa računovodstva javnih zavodov so dolžna voditi evidenco svojega poslovanja po načelu nastanka poslovnih dogodkov in po načelu denarnih tokov. Z drugimi besedami je torej za dobro poslovanje v javnem zavodu v zakonskih okvirih, potrebno izdelati ločeni izkaz prihodkov in odhodkov za posamične poslovne dogodke, kot tudi izkaz poslovanja za vse ostale denarne prilive in odlive. Računovodstvo pri podobnih organizacijah kot so zavodi, lahko zajema tudi druge različice računovodstva, kot je npr. kontroling.

Kam se lahko javni zavodi obrnejo za pomoč?

Ob poplavi ponudnikov računovodskih storitev na trgu, je dandanes pravzaprav prava umetnost najti strokovnjaka, ki bo s svojimi izkušnjami in nasveti znal pravilno svetovati javnim zavodom, ki se v financah ne znajdejo oz. so zašli v težave. Kot da to še ne bi bilo dovolj, je iz strani slovenske zakonodaje določeno, da so javni zavodi primorani poleg vodenja dvojnega računovodstva, dolžni upoštevati tudi delitev javnih in tržnih dejavnosti, prav tako pa so primorani ločeno voditi poslovanja tudi po posameznih virih financiranja oziroma po projektih.

V takih primerih se je najboljše obrniti na nekoga, ki dodobra razume in pozna postopke. Vizija računovodstvo je največje računovodstvo v Sloveniji z več ko dvajset letnim stažem najbolj uspešnega računovodstva pri nas. Zaposlujejo preko 100 strokovnjakov, ki so specializirani na vseh področjih in vam bodo znali svetovati za vaš specifičen primer. S svojim znanjem so pomagali že številnim podjetjem, katera jim ostajajo zvesta že vrsto let. Ne glede nato ali govorimo o specializaciji za finančni kontroling za podjetja, o spletnem računovodstvu ali računovodstvu za mikro ali velika podjetja, je Vizija najboljša izbira prav za vse.

Zaupajte vaše finance vodilnim v stroki

vizija 1
Računovodstvo javnih zavodov v rokah ženske preciznosti
https://www.vizija-racunovodstvo.si/

Čeprav se v računovodstvu po zadnjih raziskavah ženske vedno bolj prebijajo v ospredje in zasedajo vodilne položaje, to pri Viziji ni nič kaj novega. Andreja Prislan, direktorica podjetja Vizija računovodstvo, in Katarina Ložar, pomočnica direktorice sta tisti, zaradi katerih je podjetje že dobri dve desetletji v samem vrhu računovodske stroke. Za dolgoročni uspeh je potrebna natančnost, iznajdljivost in pa potrpežljivost, to pa je vse kar je sodobne ženske dandanes poosebljajo. Zaupajte finance vašega podjetja ali javnega zavoda izkušnjam in znanju in si tako prihranite ne le skrbi, vendar tudi denar. Naj vam zapletenost zakonodaje in kompleksni postopki ne kradeta vašega fokusa, ki ga lahko namenite bolj pomembnim zadevam. Zaupajte vaše računovodstvo v javnem zavodu tradiciji, preciznosti in strokovnosti, obrnite se na Vizijo.

Članki iz rubrike