Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Gregor Lisec
Gregor Lisec
27.09.2024 14:00:54
Deli članek:

Kje je priznani trener, ki se ni hotel sprijazniti s sestopom Celja na nižjo raven, in kdaj se vrne v dvorane? Plus

alesfevzer.com

Alem Toskić, ki je po prihodu v Zlatorog leta 2021 vrnil Celje na slovenski prestol in v ligo prvakov, je minulo pomlad sestopil s sedla paradnega konja slovenskega rokometa, ker v danih okoliščinah, ko mu je klub praktično iz tedna v teden razprodajal ekipo, ni več (z)mogel delati. Kje je danes in kaj počne?

V Slovenijo ‘priženjeni’ Srb se je s celjske klopi umaknil 21. marca letos, ko je sodu izbil dno poraz v pokalu z novomeško Krko. Čeprav je bil zadnji, ki bi ga ob vseh skrbeh in težavah v klubu lahko označili kot krivca za slab(š)e rezultate, je prevzel odgovornost, ker je pač tak človek. Odtlej ga v rokometnih dvoranah in nasploh v rokometnem okolju nismo videvali, zato smo zavrteli njegovo številko, da bi izvedeli, kaj in kako je v zadnjih mesecih z njim (novega). “Sem doma, z družino. Izkoriščam prosti čas, ki ga v karieri do sedaj nisem imel. Kot igralec in kasneje trener sem bil ves čas zaseden, tekme so si sledile ena za drugo. Zato poskušam nadoknaditi čas za družino,” se nam je kot vedno prijazno oglasil Alem Toskić.

V rokometu je vse življenje, zato mu je trenutna situacija kar malo nenavadna. “Malo pogrešam rokomet, delo, ampak vse spremljam. Imam veliko časa, zato gledam vse, od tekem domačega prvenstva do lige prvakov. Hvalabogu je vsak dan kaj za pogledati, tako da mi ni dolgčas,” je povedal strateg, čigar ime se je poleti (na Slovenskem) omenjalo predvsem v povezavi s trebanjskim Trimom, tako kot še glasneje ime Branka Tamšeta, a so na Dolenjskem nazadnje izbrali svojega starega znanca Radoslava Stojanovika. Koliko je bilo zanimanja za Tosketa, klicev na njegov telefon? “Vedno se dogaja, ampak človek se mora odločiti za pravo smer. Jaz razmišljam v tej, da imam v Sloveniji družino, na katero sem zelo navezan. Ponudbe prihajajo, ampak moram jih dati na tehtnico in oceniti, kaj bo najbolje zame,” je povedal Toskić in s svojimi besedami namignil, da je prioriteta delo v Sloveniji (oziroma bližini), vendar seveda ne nekje, kjer bi se moral boriti za obstanek, preživetje … “Ali pa tudi kakšna sredina, ki ima ambicije, da vem, za kaj se borim. Lačen sem tega. In mislim, da tudi sposoben. Vem, da smo v obdobju, ko se ne dogaja veliko, saj so se prvenstva ravno začela. Ampak saj bo. Prepričan sem, da se bo odprlo nekaj, kar mi bo odgovarjalo. Komaj čakam.”

VIP ali tribuna za 'rajo'? Vem samo ...

Še prej kot na klopi ga bodo ljubitelji rokometa lahko videli na tribuni. Naposled. “Na tekmo Gorenje-Trebnje žal ne morem, pridem pa v sredo na derbi Celja in Gorenja,” je napovedal svoj prihod v Zlatorog, vendar ne na stolček, ki ga je tam vajen.