profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

(tz)
(tz)
0 05.04.2024 10:57:05

Odlične novice iz Češke: SVIŠ OSVOJIL PRAGO!

Dominik Pekeč/RK SVIŠ Ivančna Gorica
Za praznični vikend se je nekaj slovenskih ekip podalo na enega izmed največjih rokometnih turnirjev za mlade v Evropi, ki ga je gostila češka prestolnica Praga. Na velikonočnem turnirju je sodelovalo več kot 680 ekip iz 23 držav sveta, poleg Škofljice, Slovenj Gradca, Herz Šmartnega, trboveljskega Rudarja, Zelene Doline Žalca in Zagorja so tekmovali tudi rokometaši SVIŠ-a, katerega selekcija mlajših dečkov je ostala neporažena in prepričljivo slavila.

Ivanški mladi upi so se med 29. marcem in 1. aprilom borili na enem najmočnejših rokometnih turnirjev za mlade v Evropi. Na turnir so se podale tri selekcije, in sicer kadeti (letnik 2007 in 2008), starejši dečki (letnik 2009 in 2010) ter mlajši dečki (letnik 2011 in mlajši).

Prav vsi so se v izjemno obširni in močni konkurenci izkazali. Kadetom je uspel preboj med top 16 (skupaj 89 ekip), starejši dečki so obstali med top 28 (skupaj 120 ekip), še posebej pa je izstopala zasedba mlajših dečkov. Slednja velja za eno izmed najobetavnejših generacij v izjemno talentirani domači rokometni šoli ivanškega prvoligaša. Turnir je odprla odlično, ohranjala dobro formo na vseh tekmah in v velikem finalu zasluženo slavila ter si priigrala prepričljivo zmago na turnirju. Zmago, do katere ga je vodil uspešen strokovni štab, na čelu s Francijem Zidarjem, je moštvo slavilo v konkurenci kar 91 ekip.

Ob vrnitvi iz Prage je vse ekipe pričakal slavnosten sprejem, z vodnim slavolokom PGD Ivančna Gorica, baklami in transparenti, ki ga je vodstvo kluba skupaj s starši organiziralo v športni dvorani OŠ Stična.

"Fantje so v Pragi zelo uživali. Namen tovrstnih turnirjev je druženje in spoznavanje novih prijateljev, ob tem pa pridobivajo prepotrebne izkušnje. Vsi fantje so pokazali skupinski duh in pripadnost klubu, saj so se kljub razliki v letih družili med seboj in navijali drug za drugega. Igranje na turnirjih fantom prinese nova doživetja, ki jim ostanejo v spominu vse življenje," je enotno spregovoril trenerski štab SVIŠ-a, ki so ga na Češkem sestavljali Franci Zidar, Stane Zupančič, Robert Slana, Gašper Mamilovič, Peter Bregar, Jaka Pečjak in Boštjan Košir.

Občina Ivančna Gorica živi za rokomet!

Dejstvo je, da občina Ivančna Gorica v letošnji sezoni živi za rokomet! Dokaz dobrega dela na področju marketinga je tretja najboljša obiskanost ivanške dvorane v Ligi NLB (več kot 600 v povprečju). Prav tako je potrditev dobrega dela z mladimi redno uvrščanje posameznih mlajših selekcij med najboljše ekipe v državi. SVIŠ se v letošnji sezoni Lige NLB lahko pohvali z največjim številom doma vzgojenih igralcev, ki nastopajo za člansko ekipo (kar 15 od 22).

Uspešna komunikacija z javnostjo in navijači je eden izmed ključnih korakov pri podpori, zvestobi ter prepoznavnosti kluba. SVIŠ uspešno skrbi za komuniciranje na področju PR in marketinga, ki ga vodita Dominik Pekeč in Maja Ceglar. Delo in rezultati v okviru teh aktivnosti potekata v pravi smeri. "Članska ekipa letos že tretjo sezono zapored nastopa med prvoligaško elito. Prav s tem namenom moramo razmišljati pametno in ustrezno, da skrbimo za kakovosten stik z navijači. Prav ti so najbolj zaslužni za tako polno dvorano. Nedvomno gre za potrditev dobrega dela, tako na igrišču kot zunaj njega," je zatrdil Dominik Pekeč, ki uspešno skrbi za področje PR in marketing. 

ZMAGOVALNA EKIPA MLAJŠIH DEČKOV – LETNIK 2011 IN MLAJŠI
Aleksandar Jovanovič, Jakob Zabukovec, Gašper Pečjak Kavšek, Elmas Rizvanović, Taj Skok, Nal Skok, Patrick Potočnik, Tadej Mavec, Luka Pavčič, Liam Kompan, Nik Javoršek, Nik Ilijaš, Žan Ilijaš, Rok Slana, Miha Škoberne, Matevž Kutnar, Nejc Mustedanagić-Zajc, Taj Miklavčič, Staš Zupančič, Erazem Otrin
Trener: Franci Zidar, pomočnika trenerja: Stane Zupančič, Robert Slana
Galerija

Članki iz rubrike