Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 28.03.2024 16:37:17

Trebanjci v polfinalu s Koprčani, Krka s Slovenj Gradcem

Martin Metelko
V Trebnjem so danes izžrebali polfinalna para rokometnega pokala Slovenije. Gostitelji iz Trebnjega se bodo v petek, 5. aprila, ob 17.30 pomerili z igralci Kopra. Dve uri in pol kasneje bo sledil še dvoboj Krke in Slovenj Gradca.

Trener Trima Uroš Zorman je povedal, da se s tekmeci z obale ni želel srečati: "Koper je v drugem delu prvenstva pokazal izjemno moč in odigral veliko dobrih tekem. Kopru sem se želel izogniti zaradi tega, ker bomo 14 dni za pokalnim dvobojem z njim igrali v prvenstvu, kar mi ni ravno všeč."

Strateg vodilne ekipe državnega prvenstva se zaveda specifičnosti pokalnega tekmovanja. "Odloča ena tekma, na kateri je navdih zelo pomemben, zato je možno vse. Pravega favorita ni. Pričakujem težko tekmo in videli bomo, kdo bo na koncu zmagovalec," je dejal Zorman in dodal, da verjame, da bo za njegove varovance domača dvorana predstavljala še dodatno vzpodbudo.

Koprski strateg Boris Lisica je dejal, da je nastop v končnici pokala za njegove varovance predvsem nagrada, zato bodo lahko polfinalni dvoboj odigrali bolj sproščeno in dodal, da si vsaka ekipa želi osvojiti pokalno lovoriko. Vlogo favorita je prepustil Trimu.

rokomet zreb
Martin Metelko


Največje presenečenje je v četrtfinalu pripravila Krka, ki je z 31:26 izločila favorizirane Celjane. Tokrat jo v Trebnjem čakajo Slovenjgradčani.

Trener Mirko Skoko pred dvobojem ni brez skrbi, saj ima njegovo moštvo precej težav s poškodbami. "Tekmovanje na treh frontah je pustilo precejšnje posledice, saj je zaradi zdravstvenih težav kar nekaj igralcev izven pogona. Toda to ne spreminja naših ambicij, saj želimo osvojiti pokal, v katerem smo že nekajkrat izpadli v polfinalu ali izgubili v finalu. Gre za tekmovanje, v katerem lahko vsak premaga vsakega. Zagotovo pa nas s Slovenjgradčani čaka težka tekma," je sklenil Skoko.

Strateg koroške ekipe Žiga Lesjak se zaveda, da njegovih igralcev proti Krki ne čaka lahka naloga: "Od igralcev pogosto slišim, da nam Krka ne leži, a enako bi lahko trdil tudi za Trebnje, pa smo jih v prvenstvu vseeno presenetili. Vsekakor pa gre za kakovostno zasedbo, kar so letos dokazali že v Evropi."

Poraženca polfinalnih dvobojev se bosta za tretje mesto pomerila v soboto, 6. aprila, ob 14.30, medtem ko bo finale na sporedu ob 17.30.

Značke: rokomet, pokal

Članki iz rubrike