mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Janez Rigler
Janez Rigler
0 09.06.2023 11:46:22

Dosežek, ki bo težko ponovljiv

ŠRD Škofljica – novi prvoligaš
Mitja Markuš
Kot veleva tradicija, se je v soboto, 3. 6., rokometna sezona 2022/23 na Škofljici tudi letos zaključila s celodnevno prireditvijo Igram rokomet in plešem.

Letošnja prireditev je potekala v luči fantastičnih uspehov naših rokometašev, saj smo v bogati in dolgoletni tradiciji igranja rokometa na Škofljici o čem podobnem lahko le sanjali. Res je, da se je članska ekipa pred 26 leti že uvrstila v 1. ligo, kar je bil takrat neverjeten podvig, a vseeno je letošnji uspeh presegel vsa pričakovanja – mladinski državni prvaki in prvaki 1. B-lige v članski konkurenci ter uvrstitev članov v ligo NLB (1. liga) – to je dosežek, ki bo težko ponovljiv.



Prav je, da se ob uspešno izvedenem dnevu rokometa in plesa zahvalimo vsem, ki so kakorkoli pripomogli, da je vse potekalo tako, kot je treba. Hvala Občini Škofljica na čelu z županom, hvala OŠ Škofljica na čelu z ravnateljem, hvala vsem donatorjem dobitkov za srečelov, gasilcem, civilni zaščiti, Mesarstvu Blatnik, Pekarni Pečjak in vsem drugim, ki ste s svojim prispevkom omogočili, da je prireditev fantastično uspela. Hvala ekipi, ki je žrtvovala več dni za priprave in s svojim delom na prireditvi poskrbela, da smo se vsi imeli lepo ter da ni nikomur nič manjkalo.



Posebna zahvala gre Katji Mlakar z ekipo, ki je v dvorani poskrbela za šov, ki ga bo rokometni svet pomnil. Take predstavitve ekip in proslavitve naslovov se dogajajo samo na svetovnih prizoriščih in Katji je med ta prizorišča uspelo uvrstiti tudi ŠRD Škofljico. Kapo dol za ta dogodek! Velika zahvala tudi vodstvu in plesalkam ŠKD Frklje, ki so s svojim plesom in bogatimi koreografijami pripomogle k celostni podobi dogodka ter popestrile dogajanje na igrišču. Na koncu gre velika zahvala vsem, ki ste se udeležili prireditve. Pripomogli ste k nepozabnemu in uspešnemu dnevu ter krasnemu vzdušju na tribuni in dokazali, da smo v ŠRD Škofljica na pravi poti. Vaša podpora je za nas zelo pomembna in je temelj za naše nadaljnje delo.



Tako! Zastor nad sezono 2022/23 je padel. Naši rokometaši in trenerji odhajajo na zaslužene počitnice – prav je tako, trdo so delali celotno sezono in jo zaključili z neverjetnimi dosežki. Ravno tako trdo, če ne še bolj, je garala uprava društva, ki je zaslužna za to, da so bili izpolnjeni vsi dejavniki za uspehe rokometašev v vseh selekcijah, od mini rokometa do članov. Razlika je ta, da se za upravo še trše delo zdaj šele začenja in bodo morale počitnice še počakati.



Če nekaj delaš z veseljem in zagnanostjo ter pri tem doživiš uspeh, potem ni nič težko. Pa četudi gre samo za nasmeh na otroških ustih pri njihovi igri, veselje ob zmagi ali priznanje boljšemu ob porazu ... Za vse to se izplača delati in se boriti. Če pa se zavedamo, da smo mnogim otrokom pokazali pot iz ulice v športno dvorano, jim pomagali k zdravemu načinu življenja, jim vcepili delavnost in aktiven dnevni ritem, potem je zmaga tu. Starše naših mladih rokometašev zato pozivamo, naj se nam pridružijo pri delu v društvu, saj nam mnogokrat primanjkuje pridnih rok, ki bi postorile to in ono.



Na koncu se zahvaljujemo vsem, ki ste nam stali ob strani vso sezono, in se seveda toplo priporočamo tudi za naprej. Naslednja sezona bo še zahtevnejša, tako organizacijsko kot finančno, zato zelo resno računamo na vse vas.



Naj zaključimo tako, kot naši rokometaši proslavijo svoje zmage: mi smo pa s Škofl'ce, mi se ne damo...

Članki iz rubrike