Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 03.04.2023 18:34:16

Ljubljančanke z novo okrepitvijo, prišla je slovenska reprezentantka

RK Krim Mercator
Vodstvo ljubljanskega ženskega rokometnega kluba Krim Mercator sestavlja igralski mozaik za sezono 2023/24. Po črnogorski reprezentantki Itani Grbić je ljubljanski klub v svoje vrste zvabil še eno zunanjo igralko, slovensko reprezentantko Nino Zulić, so sporočili iz kluba.

"Zelo sem vesela, da bom po nekaj letih igranja v tujini kariero nadaljevala doma. V klubu s tradicijo in vselej visokimi cilji. Moje ambicije in pričakovanja so visoka in verjamem, da jih skupaj lahko dosežemo," je povedala za klubsko spletno stran.

Zulić, ki je sicer zadnje tri sezone igrala na tujem v Turčiji in Romuniji, je del članske zasedbe Krimove družine postala že leta 2012. Evropski klubski odri ji zato niso prav nič tuji. V modrem dresu je v elitni ligi prvakinj dosegla že 124 zadetkov, zagotovo pa bo svojo bero v prihodnji sezoni še povečala.



Otroku ljubljanskega kluba pa je dobro poznana tudi evropska in svetovna reprezentančna scena. Dvainsedemdesetletna Ljubljančanka je bila del izbrane vrste na zadnjih štirih prvenstvih stare celine in zadnjih treh mundialih. V svoji statistiki ima trenutno 73 uradnih reprezentančnih tekem, s čimer zaseda 23. mesto po številu nastopov za Slovenijo, ob tem pa je dosegla še 183 golov.

Serijske slovenske rokometne prvakinje so 26. marca končale nastope v evropski ligi prvakinj v sezoni 2022/23. Po zmagi na prvi tekmi v Ljubljani z 29:24 so povratni tekmi za uvrstitev v četrtfinale v Bukarešti izgubile proti romunskemu Rapidu s 24:30.

Članki iz rubrike