Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 23.02.2019 21:18:53

Krimovke v končnici povsem potonile

www.alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja so v 4. krogu glavnega dela lige prvakinj v gosteh izgubile proti Vipersu Kristiansandu z 21:29 (14:14). Krimovke naslednja preizkušnja v tem tekmovanju čaka v soboto, ko bo na Kodeljevem gostovala Bukarešta.

Ljubljanska ekipa je po porazih romunski Bukarešti, madžarskemu Ferencvarosu in dvakrat proti Vipersu praktično že zapravila možnosti za preboj v četrtfinale lige prvakinj. Tokrat so izbranke Uroša Bregarja večji del tekme domačinkam nudile dober odpor, a končnica tekme je pripadla gostiteljicam.

Ljubljančanke so bile v prvem polčasu povsem enakovredne gostiteljicam. V uvodu so povedle z 2:0, a so jih tekmice hitro ujele. Nato sta bili ekipi bolj ali manj ves čas skupaj, izjema je bil Krimov mrk med 15. in 20. minuto, ko so Norvežanke povedle s 13:8.

Končnica pa je bila nato bolj v znamenju Krima, ki je s po dvema goloma Tjaše Stanko in Sare Ristovske ter po enim Nine Zulić in Olge Perederij zaostanek izničil.

Tudi v uvodu drugega dela sta bili ekipi bolj ali manj poravnani, Norvežanke so sicer nekajkrat povedle za dva zadetka. V 46. minuti pa je Marta Tomac ekipo iz Kristiansanda popeljala do vodstva z 22:19, malce zatem pa je Ella Reistad zadela za 23:19.

Tako zalogo so gostiteljice nesle tudi v zadnjih deset minut, ko je igra Krima razpadla. V 53. minuti je Kristiansand po nekaj zapravljenih napadih gostij prišel znova do petih golov naskoka, ko je spet zadela Reistadova. Ko je Jeanett Kristiansen v 54. minuti zadela za 26:20, je bil zmagovalec odločen.

Pri Norvežankah, ki so največ vodile za osem golov (28:20, 29:21), je bila najučinkovitejša Reistadova s sedmimi goli, pri gostjah pa je Stankova dosegla še zadetek več.

----------------------------------------

IZID: 

Vipers Kristiansand - Krim Mercator 29:21 (14:14)

* Dvorana Aquarama, gledalcev 1610, sodnici: Brehmer in Skowronek (obe Poljska).
* Vipers Kristiansand: Lunde, Fagerheim, Waade 2, Sulland 1, Wibe, Olsen, Kristiansen 4, Tomac 4, Yttereng 1, Reistad 7, Naes Andersen 2, Arntzen 4 (1), Refsnes, Aune 2, Kristensen 2.
* Krim Mercator: Marinček Ribežl, Pandžić, Vojnović, Stanko 8, Krsnik, Barić, Zulić 2, Tsakalou 2, Vučko, Krajnc, Žabjek, Amon, Perederij 4, Mavsar 3 (2), Ristovska 2 (1).
* Sedemmetrovke: Vipers Kristiansand 1 (1), Krim Mercator 3 (3).
* Izključitve: Vipers Kristiansand 6, Krim Mercator 4 minute.
* Rdeči karton: /.


Članki iz rubrike