knight-4698269_1920 Dobra karma

Tarot napoved: pazite, da vas strah pred izgubo ...

4_tanja žagar mama Svet24.si

»Najbolj si želim, da bi šla z očetom mamo ...

naslovka I-bavcar-IB2 Reporter.si

Igor Bavčar ekskluzivno v intervjuju trideset let...

roter kucan dimnik-pl Svet24.si

(Ne)vidne sledi dinastije lobista Boža Dimnika: ...

20200330-00997929 Necenzurirano

Kdo vse svetuje Gantarju v boju proti COVID-19

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

2_miha novak Njena.si

Čuk Miha s partneričino hčerko navdušuje na ...

ru
ru
2 18.11.2018 12:50:26

Veselin Vujović o primeru ’Tamše na treningu Kopra’ udaril z VSO SILO, njegova ’žrtev’ pa …

Veselin Vujović in Branko Tamše
alesfevzer.com
Veselin Vujović se je v intervjuju za Ekipo SN dotaknil tudi teme Branka Tamšeta na treningu Kopra pred tekmo s Celjem.

Spomnimo: Branko Tamše je konec meseca septembra dobil odpoved pri Celju Pivovarni Laško, manj kot tri tedne kasneje pa se je pred tekmo Kopra in Celja pojavil na treningu Kopra, ki ga vodi Uroš Rapotec. Prostovoljno, brez honorarja, le kot usluga. V naslednjih tednih, ko je to prišlo na dan, je v Sloveniji za nekaj dni to postala rokometna tema številka ena.

Kolegi s tiskane izdaje Ekipe SN so zato tudi selektorja Slovenije povprašali, kaj si misli o tej potezi trenutno še brezposelnega velenjskega stratega. »Ko neki trener prekine pogodbo s klubom, mora biti v tem dogovoru dorečeno, kaj bo ta trener delal v bodoče. Ali se lahko angažira v drugem klubu, kaj lahko počne … Če v dogovoru o sporazumni prekinitvi sodelovanja Celja in Branka Tamšeta ni pisalo, da ne sme pomagati konkurenčnemu klubu iz lige, potem s profesionalnega vidika ni problema. Mogoče bi mu to lahko kdo zameril le iz moralno-etičnih razlogov,« je dejal Vujović.

Pa bi on storil kaj podobnega? »Jaz tega zagotovo ne bi naredil, ampak to so moja načela. Moja prepričanja. Ni nujno, da so prava. To je vedno vprašanje posameznika. Kako čuti, kaj si misli. Mogoče se je v Tamšetovem primeru izkazalo nespretno, ker je šel Branko ravno takrat pred tekmo s Celjem na trening Kopra. Kaj ga je vodilo v to, pa ne vem,« je dejal, nato pa udaril z vso silo. Toda ne po Branku Tamšetu. »Ne bi se želel priključiti tistim, ki kolektivno pljuvajo po Branku. Nekim trenerjem, ki ne počnejo nič, nimajo kluba in niso v preteklosti naredili nič. Zdaj pa se čutijo poklicane, da v časopisih pljuvajo po Vujoviću, Tamšetu, Deniču in ne vem kom še. Vsi vedo, o komu govorim, Kakorkoli, Branko že ve, zakaj je to storil, Celje se bo odzvalo po svoje, če se bo ljudem tam to zdelo potrebno, in to je to,« je zaključil Črnogorec.

Članki iz rubrike