stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ru
ru
0 18.11.2018 10:20:13

Vujović brez ovinkarjenja! Če sodniki na tekmah Zagreb – Celje pomagajo Hrvatom? Včasih so jim mogoče bolj naklonjeni, ker …

www.alesfevzer.com
Veselinu Vujoviću ni nikoli problem povedati tako, kot si misli.

Slovenski selektor je predlani vodil Zagreb proti Celju na ključni tekmi evropske sezone, po kateri so se napredovanja v osmino finala razveselili Hrvati. Sedaj pa si t. i. balkanske el clasice ogleda bodisi s tribune bodisi po televiziji. Tudi današnjega v Zlatorogu (ob 17. uri) si bo.

Ekipi sta se pomerili že prejšnji teden, ko je v zagrebški Areni še enkrat več zmagal hrvaški prvak. Celjani zmage nad Zagrebom v zgodovini sploh še nimajo, kar marsikdo v Savinjski dolini in širše pripisuje pomoči sodnikom domači ekipi. Še posebej lanski marčevski obračun v Areni, ko sta krajo uprizorila beloruska sodnika Gousko-Repkin, je bil nadvse kontroverzen.

Kolegi s tiskane izdaje časopisa Ekipa SN so Vujovića, ki izkušnje s teh tekem torej ima, povprašali, ali prepričanje, ki vlada v Celju, drži. Da torej sodniki v Zagrebu varujejo hrbet Zagrebčanom. »Če govorimo o zadnji tekmi, nisem videl, da bi sodniki posebej pomagali Zagrebu. Rusa sta zelo dobro opravila svoj posel. Ne glede na sodnika je bilo Celje v Zagrebu v položaju, v katerem bi lahko naredilo veliko boljši končni rezultat, tako da si je samo krivo za poraz. Je pa tako, da ima Zagreb v evropskih tekmovanjih še vedno višji ’rejting’ od Celja, in zaradi tega so sodniki mogoče včasih malo bolj naklonjeni Zagrebu, četudi jim nihče ne da kakšnega nasveta oziroma ideje. Mogoče bo imelo pa na povratni tekmi Celje kriterij na svoji strani, saj sodniki običajno raje ’pomagajo’ domači ekipi,« je odgovoril Vuja.

Članki iz rubrike