Velik nasmeh Adobe Stock Odkrito.si

Kako na dopustu poskrbeti za zdrave zobe

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 24. avgusta

devica Svet24.si

Devica - resda nevsiljiva, a preveč kritična

otrok, vožnja, avto Svet24.si

8-letnik si je od mamice spet "sposodil" avto! ...

andrew Svet24.si

Dokazov o prijateljevanju s sprevržencem vse več

Rok in nika_instagram Najstnica.si

Nika priznala: Rok je bolj privlačen

lucija in josip Njena.si

Lucija: 'Josip ni taksen, kot se predstavlja na ...

STA
STA
0 25.10.2018 18:46:56

Želijo ga še naprej! Soglasno dobil podporo še za naslednja štiri leta!

Nikola Miljković
Plodno sodelovanje bo dobilo novo poglavje.

Predsednik uprave velenjskega Gorenja Franjo Bobinac bo prvi mož Rokometne zveze Slovenije do leta 2022.

Bobinac je bil edini predsedniški kandidat na današnji volilni skupščini na sedežu RZS v Ljubljani. Prvi mož rokometne zveze je od leta 2008, od njene ustanovitve leta 1949 pa so so predsedniško funkcijo opravljali še Vlado Žorž, Ignac Bajcar, Stanko Toš, Božo Strman, Krešo Petrovič, Martin Brilej, Miha Jezeršek, Viktor Pogorelc, Franc Plaskan, Igor Makovec, Milan Zupančič, Zoran Janković, Marjan Sedej in Žiga Debeljak.

"V zadnjem štiriletnem mandatu smo bili zelo uspešni. Velika zahvala klubom, ki so izvor vseh igralcev in igralk, pa tudi trenerski organizaciji. Tudi drugi stebri na zvezi delujejo zelo dobro, predvsem pa smo bili v zadnjih štirih letih izjemno uspešni na tekmovalnem področju. Osnovna dva cilja sta bila dosežena, uvrstili smo se na olimpijske igre v Rio de Janeiru 2016 in pridobili organizacijo velikega tekmovanja, ženskega evropskega prvenstva 2022, a najbolj veselijo dosežki reprezentance na velikih tekmovanjih, teh pa je bilo v tem mandatu veliko tako na moškem kot ženskem prizorišču," je svoj zadnji mandat med letoma 2014 in 2018 ocenil Bobinac.


"V mojem novem štiriletnem mandatu bo glavni poudarek na delu z mladimi in njihovemu razvoju v smislu športnih in celovitih osebnosti, ogledalo vsakega športa pa je reprezentanca. Tekmovalnih ciljev je veliko, moška reprezentanca si bo ponovno skušala priboriti nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu 2020, možnosti za to pa še vedno ima tudi ženska izbrana vrsta. Še naprej bomo delali na prepoznavnosti našega športa in se trudili navduševati naše privržence. Izjemno pomembno pa je, da najbolj ugledna slovenska podjetja podpirajo rokomet, kar je velika stvar," je v zvezi s tem dejal Bobinac, ki je dobil soglasno podporo.

Na Bobinčev predlog bodo v predsedstvu RZS v njegovem novem štiriletnem mandatu številni predstavniki znanih slovenskih gospodarskih podjetij, kot so Blaž Brodnjak (NLB), Bojan Cizej (Pivovarna Laško), Danilo Ferjančič (Porsche Slovenija), Tomaž Jontes (Telekom), Edvard Kolar (Loterija Slovenija), Boštjan Kozole (Evrosad), Vanja Lombar (OMV), Boris Novak (Pošta Slovenije), Bor Rozman (Gorenje), Borut Škabar (Bluemarine) in Janez Škrabec (Riko hiše).

Poleg njih so člani predsedstva RZS še Zoran Janković (častni predsednik RZS), Beno Lapajne (predstavnik igralcev), Sergeja Stefanišin (predstavnica igralk), Sebastjan Gergeta (predsednik Združenja 1. A moške lige), Roman Volčič (predsednik Združenja ženskih rokometnih klubov), Franci Miklavčič (predsednik Združenja 1. A DRL za ženske), Borut Hren (predsednik Združenja 1. B moške lige), Janez Martinčič (predsednik Združenja 2. moške lige), Marjan Potokar (predsednik tekmovanja mladih), Janko Požežnik (predstavnik sodnikov) in Marko Šibila (predstavnik trenerjev).

Članki iz rubrike