nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

8bc81a5187af8fa9da5efc0dbcdc8de1 Svet24.si

"Rada te imam do lune," sporočila očetu svojih ...

pahor jansa bobo1 Reporter.si

Pustna povorka pri Pahorju: bodo vodje poslanskih ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To so poslovneži, ki se rešujejo milijonskih ...

Domen Kumer Njena.si

Zaradi Domna Kumra jokala kot dež

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

STA
STA
0 24.10.2018 12:27:14

Franju Bobincu se obeta nov mandat na čelu RZS

Martin Metelko
Na sedežu Rokometne zveze Slovenije (RZS) v Ljubljani bodo v četrtek ob 17. uri izbirali novega predsednika ene najbolj uspešnih športnih zvez na domačih tleh. Edini kandidat za prvega moža RZS je predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac, ki je na tem položaju že od leta 2008.

Bobinac si je na volilni skupščini pred štirimi leti za glavni cilj zadal preboj slovenske izbrane vrste na poletne olimpijske igre v brazilskem Rio de Janeiru 2016 in pridobitev enega velikega mednarodnega tekmovanja na domačih tleh.

Oba svoja cilja je izpolnil, slovenska moška reprezentanca je na svojem tretjem olimpijskem nastopu - pred tem je nastopila v avstralskem Sydneyju 2000 in grških Atenah 2004 - osvojila šesto mesto, potem ko je v četrtfinalu klonila proti kasnejši zmagovalki Danski, na letošnjem junijskem kongresu Evropske zveze Slovenije (EHF) v škotskem Glasgowu pa si izborila pravico nastopa za organizacijo ženskega evropskega prvenstva 2022. Tega bo organizirala v sodelovanju z makedonsko in črnogorsko zvezo.


Na tem ženskem evropskem prvenstvu bo prvič v zgodovini namesto dosedanjih 16 nastopilo 24 reprezentanc. Skupinski del bo potekal v Ljubljani, Celju, Podgorici in Skopju. V slovenski in makedonski prestolnici bodo vse tekme glavnega dela tekmovanja, v ljubljanskih Stožicah pa tudi najbolj mikavne tekme turnirja - obe polfinalni tekmi in odločilni tekmi za prvo in tretje mesto.

Slovenija je v njegovem zadnjem štiriletnem mandatu dosegla še nekaj odmevnih uvrstitev na mednarodni sceni. V zgodovino bosta vsekakor zapisani bronasta kolajna slovenske moške izbrane vrste na svetovnem prvenstvu v Franciji 2017 ter odličje zlatega leska slovenske moške izbrane vrste do 20 let na letošnjem evropskem prvenstvu v Celju.

Bobinac je predsednik RZS od leta 2008, od ustanovitve RZS leta 1949 pa so so predsedniško funkcijo opravljali še Vlado Žorž, Ignac Bajcar, Stanko Toš, Božo Strman, Krešo Petrovič, Martin Brilej, Miha Jezeršek, Viktor Pogorelc, Franc Plaskan, Igor Makovec, Milan Zupančič, Zoran Janković, Marjan Sedej in Žiga Debeljak.

Članki iz rubrike