Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

STA
STA
0 24.10.2018 12:27:14

Franju Bobincu se obeta nov mandat na čelu RZS

Martin Metelko
Na sedežu Rokometne zveze Slovenije (RZS) v Ljubljani bodo v četrtek ob 17. uri izbirali novega predsednika ene najbolj uspešnih športnih zvez na domačih tleh. Edini kandidat za prvega moža RZS je predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac, ki je na tem položaju že od leta 2008.

Bobinac si je na volilni skupščini pred štirimi leti za glavni cilj zadal preboj slovenske izbrane vrste na poletne olimpijske igre v brazilskem Rio de Janeiru 2016 in pridobitev enega velikega mednarodnega tekmovanja na domačih tleh.

Oba svoja cilja je izpolnil, slovenska moška reprezentanca je na svojem tretjem olimpijskem nastopu - pred tem je nastopila v avstralskem Sydneyju 2000 in grških Atenah 2004 - osvojila šesto mesto, potem ko je v četrtfinalu klonila proti kasnejši zmagovalki Danski, na letošnjem junijskem kongresu Evropske zveze Slovenije (EHF) v škotskem Glasgowu pa si izborila pravico nastopa za organizacijo ženskega evropskega prvenstva 2022. Tega bo organizirala v sodelovanju z makedonsko in črnogorsko zvezo.


Na tem ženskem evropskem prvenstvu bo prvič v zgodovini namesto dosedanjih 16 nastopilo 24 reprezentanc. Skupinski del bo potekal v Ljubljani, Celju, Podgorici in Skopju. V slovenski in makedonski prestolnici bodo vse tekme glavnega dela tekmovanja, v ljubljanskih Stožicah pa tudi najbolj mikavne tekme turnirja - obe polfinalni tekmi in odločilni tekmi za prvo in tretje mesto.

Slovenija je v njegovem zadnjem štiriletnem mandatu dosegla še nekaj odmevnih uvrstitev na mednarodni sceni. V zgodovino bosta vsekakor zapisani bronasta kolajna slovenske moške izbrane vrste na svetovnem prvenstvu v Franciji 2017 ter odličje zlatega leska slovenske moške izbrane vrste do 20 let na letošnjem evropskem prvenstvu v Celju.

Bobinac je predsednik RZS od leta 2008, od ustanovitve RZS leta 1949 pa so so predsedniško funkcijo opravljali še Vlado Žorž, Ignac Bajcar, Stanko Toš, Božo Strman, Krešo Petrovič, Martin Brilej, Miha Jezeršek, Viktor Pogorelc, Franc Plaskan, Igor Makovec, Milan Zupančič, Zoran Janković, Marjan Sedej in Žiga Debeljak.

Članki iz rubrike