knight-4698269_1920 Dobra karma

Tarot napoved: pazite, da vas strah pred izgubo ...

4_tanja žagar mama Svet24.si

»Najbolj si želim, da bi šla z očetom mamo ...

naslovka I-bavcar-IB2 Reporter.si

Igor Bavčar ekskluzivno v intervjuju trideset let...

roter kucan dimnik-pl Svet24.si

(Ne)vidne sledi dinastije lobista Boža Dimnika: ...

20200330-00997929 Necenzurirano

Kdo vse svetuje Gantarju v boju proti COVID-19

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

2_miha novak Njena.si

Čuk Miha s partneričino hčerko navdušuje na ...

STA
STA
0 18.10.2018 14:30:29

V Koprivnico na krilih zmage nad Thüringerjem

Arsen Perić
Rokometašice Krima Mercatorja so na uvodnih tekmah skupinskega dela lige prvakinj dosegle pričakovan izkupiček. Na gostovanju pri "vesoljkah" iz madžarskega Györa so ostale praznih rok, na prvi domači tekmi pa ukanile tekmice iz nemškega Erfurta. V soboto jih čaka nov izziv, dvoboj s Podravko Vegeto se bo v Koprivnici pričel ob 18. uri.

Ljubljanska ekipa je v preteklosti odigrala številne dvoboje z zasedbo iz Koprivnice, ki jo od letošnjega poletja vodi nekdanji sijajni hrvaški reprezentant Zlatko Saračević. Na Hrvaškem se nadeja najboljšemu možnemu scenariju, v primeru polnega izkupička bi tudi naredila velik korak k izpolnitvi primarnega cilja - preboj v drugi del najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini. Krimovke na krilih zmage nad nemškimi prvakinjami potujejo k južnim sosedam, predvsem pa se nadejajo, da bodo ponovile svojo zadnjo predstavo iz drugega polčasa, ko so prejele vsega osem golov in na koncu zanesljivo slavile s sedmimi goli (27:20).

Tik pred dvobojem je zbolel prvi mož stroke Uroš Bregar, v njegovi odsotnosti so načrte za sobotni dvoboj na današnji novinarski konferenci v Stožicah razgrnile njegova pomočnica in prva trenerka vratark Branka Jovanović ter igralki Miša Marinček in Tjaša Stanko.


"Zadovoljna sem, da smo v minulem krogu pred domačim občinstvom prikazali tako dobro igro, saj smo bile zaradi pomembnosti tekme pod velikim pritiskom. Pred tekmo z Nemkami smo napovedovale, da se mora naša kakovostna krivulja obrniti navzgor, kar se je tudi uresničilo. V Koprivnici se moramo predvsem osredotočiti na našo igro in skušati ponoviti našo zadnjo predstavo. Obramba je bila borbena in požrtvovalna, prepričana sem, da nam bo v tem primeru stekla tudi igra v napadu. V tem tednu nismo vadile v polni postavi, upam, da bomo na Hrvaškem nastopile z vsemi igralkami," je dejala Marinčkova.

V ljubljanskem taboru so na zadnjih treningih zaradi lažjih poškodb manjkale Polona Barić, Nina Zulić in Aneja Beganović, Tjaša Stanko pa je pred petkovim odhodom v Koprivnico - tam bo krimovke spodbujalo tudi 50 najbolj zvestih privržencev - dejala: "Navkljub odsotnost nekaterih igralk na zadnjih treningih smo se dobro pripravile na naše naslednje tekmice. Prepričana sem, da bodo vse naše odsotne igralke stisnile zobe in zaigrale v Koprivnici, vsi skupaj pa prikazali pravi obraz v vseh elementih naše igre."

Podravka Vegeta se je v skupinski del lige prvakinj prebila iz kvalifikacij, na uvodnih tekmah pa se je prikazala v lepi luči. Na vročem gostovanju v Nemčiji je osvojila obe točki, na drugem dvoboju pa bila vse do 45. minute "enakovredna" Györu. Po dveh odigranih tekmah v skupini C vodi Györ s štirimi točkami, Krim Mercator in Podravka Vegeta imata po dve točki, Thüringer pa je brez njih.

Značke: rokomet, ženske

Članki iz rubrike