katja jevsek Odkrito.si

Presenečena vremenarka na Pop TV! Tekle so solze ...

Madeleine McCann Svet24.si

Se na ključnih dokazih nabira prah? Razkrili bi ...

Regresija Petisvet.si

S strtim srcem opazovala njegov odhod

mejni prehod, zastoj Svet24.si

Prihajajo prvomajski prazniki in prometni kolaps ...

Jelena Karleuša Svet24.si

Jelena Karleuša se je po govoricah o ločitvi le ...

Tanja Žagar, Miha Vodičar Njena.si

Neprepoznavna Tanja Žagar: besna ga je vrgla ven

Iča Putrih Njena.si

Hči razkrila žalosten vzrok Ičine smrti

ru
ru
1 21.09.2018 10:16:34

Pretresen tudi šport! TARČA BOMBE prvi mož enega NAJUSPEŠNEJŠIH SLOVENSKIH KLUBOV!

Sta dogodka povezana, je bil na delu isti storilec?
Bobo
Predsednik Krima tarča bombnega napada?!

Ljubljanski policisti so bili v sredo dopoldan obveščeni o sumljivem predmetu ob cesti na Brezovici pri Ljubljani. Strokovne službe so ugotovile, da je šlo za eksplozivno napravo, je pojasnil vodja oddelka za organizirano kriminaliteto Stojan Belšak z ljubljanske policijske uprave. Predmet je našel občan na dvorišču, nato pa je ga je premaknil na rob vozišča.

Strokovne službe so ugotovile, da je bil predmet eksplozivno telo domače izdelave, preiskava o dejanski moči naprave pa še ni zaključena, a ocenjujejo, da eksplozivna moč najbrž ni bila velika. "Na internetu je precej gradiva, ki lahko služi za izdelavo doma narejenih eksplozivnih naprav," je ob tem dejal Belšak. Po poročanju medijev naj bi bilo to eksplozivno telo namenjeno nekdanjemu solastniku podjetja Javna razsvetljava Goranu Bojoviću. Sicer gre tudi za znano osebo v slovenskem športu, saj je že dolga leta predsednik ženskega rokometna kluba Krim.Okoli poldneva v sredo pa so bili policisti obveščeni še o manjši eksploziji pod zadnjim delom osebnega vozila v Črni vasi. Voznika eksplozija ni poškodovala, poškodbe vozila pa niso bile velike, zato preiskovalci ocenjujejo, da ni šlo za večjo količino eksplozivne snovi, tarča pa še en nekdanji solastnik omenjenega podjetja Matej Počivavček.

Po sedaj zbranih informacijah preiskovalci sumijo, da sta oba dogodka najverjetneje povezana, saj na to kažejo določene sledi in predmeti, ki so bili najdeni na obeh krajih. Osumljenec še ni znan, motiv pa bi po Belšakovih besedah lahko bil predvsem zastraševanje oškodovancev, ki ju je povezovalo opravljanje gospodarske dejavnosti.

Značke: krim, bojović

Članki iz rubrike