phillip schofield 1 Dobra karma

Po 27 letih zakona priznal, da je gej, pred tem pa...

meghan markle Svet24.si

Meghan meni, da se jima je dvor maščeval

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

goran-jurenec Njena.si

Sanjski moški: To so rezultati vsakodnevnih ...

Klemen Slakonja Njena.si

Slakonja o odnosu s partnerko, igralko Mojco Fatur...

STA
STA
2 15.06.2018 16:00:13

Slovenci SO ZA! Rokometna zveza za spremembe v pravilih

Martin Metelko
Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije je na zadnji seji potrdilo predlog sprememb v rokometu, ki jih krovna slovenska organizacija v sodelovanju z ostalimi zvezami poskuša doseči pri evropski federaciji EHF. Med drugim si v slovenski zvezi prizadevajo za spremembe v pravilih in postopkih pritožb, ki lahko vplivajo na končni razplet tekem.

Predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac je že med evropskim prvenstvom na Hrvaškem na srečanju predsednikov rokometnih zvez evropskih držav napovedal, da bo začel pogovore z ostalimi rokometnimi zvezami za vpeljavo sprememb v rokometu, predvsem pri natančnejši opredelitvi in upoštevanju določenih pravil igre, za katere sodelujoči pri projektu menijo, da niso v prid rokometu.

Državne rokometne zveze si na pobudo RZS želijo profesionalizacijo sodnikov, spremembe v pravilih in postopkih pritožb, ki lahko vplivajo na končni rezultat tekem ter boljšo definicijo določenih pravil igre, kot so pasivna igra, prekršek v napadu, začetni met ter prekinitve, oziroma predvsem poenotenje razumevanja pravil med sodniki, so v izjavi za javnost poudarili pri slovenski zvezi.

Bobinac je predlog pobud že poslal na vse evropske rokometne zveze in na evropsko rokometno organizacijo (EHF), ki mu je odgovorila, da podpira prizadevanja RZS in ostalih zvez po izboljšanju in boljšem razumevanju določenih delov igre, kar pričakujejo tudi navijači po svetu.


Kot so sporočili z RZS, je EHF pobudo že vključil na dnevni red kongresa, ki bo 19. in 20. junija v Glasgowu, kjer bo pobudo predstavljal podpredsednik Boštjan Kozole. Na kongresu bodo delegati odločali tudi o gostitelju evropskega prvenstva za ženske leta 2022, za katerega v sodelovanju s Črno goro in Makedonijo kandidira tudi Slovenija.

Predsedstvo RZS je obravnavalo tudi predlog sprememb statuta, določilo datum skupščine, ki bo 4. julija, obenem pa potrdilo nov petletni mandat dozdajšnjemu generalnemu sekretarju Goranu Cvijiću.

Vsem ljubiteljem športa in rokometa je ostalo v spominu sodniška blamaža, ki se je pripetila na letošnjem evropskem prvenstvu na Hrvaškem, ko so izbranci selektorja Veselina Vujovića zaradi dvomljive sodniške odločitve litovskega para Gatelis-Mazeika remizirali s 25:25 z Nemčijo. Slovenija je sicer po izteku igralnega časa vodila s 25:24, a so nato sodniki pogledali posnetek zadnje akcije, Blažu Blagotinšku dosodili rdeč karton, Nemcem pa sedemmetrovko, ki so jo ti izkoristili.

Vodstvo slovenskega rokometa se je pritožila na razplet tekme v okviru drugega kroga skupine C v Zagrebu, ko je litovski sodniški par v sami končnici tekme po protestu nemške klopi uveljavil novo rokometno pravilo po ogledu videoposnetka, ko naj bi bil Blagotinšek v trenutku zadnjega nemškega napada manj kot tri metre oddaljen od sredine igrišča in naj bi s tem na nedovoljen način oviral zadnji nemški napad. Slovenska pritožba seveda ni bila uslišana.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike