damjan damjanovic tina princes damjanovic 49 Odkrito.si

Tretja poroka! Nekdanji žirant na Pop TV se je ...

veverica, kanalizacijski jašek Svet24.si

Veverički so morali pomagati gasilci

jupiter_venus_mercury_leo Petisvet.si

Tedenski horoskop od 24. 6. do 30. 6. 2019

velenje jezero bobo Svet24.si

Nove podrobnosti v zvezi s smrtjo v Velenjskem ...

meghan markle 1 Svet24.si

Meghan Markle ima sovražnike tudi v svoji ...

Ana Dolinar Njena.si

Ana Dolinar končno pokazala nosečniški trebušček

tanja žagar miki šarac Njena.si

Se je Tanja Žagar poigrala z oboževalci?

ru
ru
2 13.06.2018 08:23:33

Veselin Vujović se poleti ne bo vrnil v Slovenijo! Slovenski selektor se bo kot vse kaže preselil na ...

Martin Metelko
Slovenski selektor bo zapustil slovensko Obalo.

Za Veselina Vujovića je sobotna domača reprezentančna tekma z Madžarsko pomenila tudi slovo od koprske Bonifike, saj se na Obalo po poletnih počitnicah ne bo vrnil. Po vsej verjetnosti bo prevzel poljsko Wislo, a, kot poudarja, ostal selektor Slovenije.

Ugibanj je konec. Vujovićeve epizode v Kopru bo po eni precej pestri sezoni konec, 57-letnik, rojen v Cetinju, je to potrdil pred povratno tekmo slovenske izbrane vrste proti Madžarski. »S Koprom sem se razšel na sijajen način. Tam sem preživel izjemno leto. Videl sem veliko in spoznal mnogo dobrih ljudi, prijateljev, odličnih igralcev. Ampak ambicije Kopra in moje ambicije se absolutno razlikujejo. Potrebujem močnejši in večji adrenalin, močnejša tekmovanja … V vsakem primeru pa mislim, da je ta izkušnja koristila tako meni kot Koprčanom. Želim jim vso srečo v prihodnosti,« je pred današnjo revanšo z Madžarsko v Veszpremu dejal slovenski selektor, od prihodnje sezone naprej skoraj zagotovo trener poljske Wisle, za katero bo nastopal Žiga Mlakar. »Ni še vse dogovorjeno, dejstvo pa je, da se pogovarjam z Wislo. Gre za resnega evropskega ligaša, po kakovosti druga ekipa poljske lige. Naši pogovori so v zaključni fazi, pričakujem, da se bo v naslednjih sedmih, osmih dneh vedelo, kaj in kako,« je prikimal Črnogorec.

Kaj pa vse to pomeni za njegovo selektorsko službo v Sloveniji? »Moj predpogoj v pogajanjih je bil, da ostanem slovenski selektor. Rekel sem jim, da lahko nadaljujemo s pogovori samo, če bodo to sprejeli, sicer lahko iščejo drugega trenerja. Njim to ni predstavljalo težave, saj je bil tudi njihov prejšnji trener (Piotr Przybecki, op. p.) selektor Poljske, Manolo Cadenas je bil pred tem njihov trener in selektor Španije, tako da so vajeni,« je Vujović izpostavil, da je reprezentanca zanj še vedno na prvem mestu.

Članki iz rubrike