jasmina kandorfer Odkrito.si

Globoka žalost slovenske voditeljice: jokala v ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 19. decembra

Ženska angel Petisvet.si

Angeli govorijo, slišimo jih drugače!

Louisa Vesterager Jespersen Svet24.si

Kdo je prerezal vrat 24-letni Louisi in 28-letni ...

aneta andollini-nik_kmetija Svet24.si

Aneta je našla krivca za poraz in s prstom ...

tilen lotrič Njena.si

Smrt v ožji družini finalista Talentov

aneta kmetija Njena.si

Aneta, kot je v šovu niste spoznali

ru
ru
2 13.06.2018 08:23:33

Veselin Vujović se poleti ne bo vrnil v Slovenijo! Slovenski selektor se bo kot vse kaže preselil na ...

Martin Metelko
Slovenski selektor bo zapustil slovensko Obalo.

Za Veselina Vujovića je sobotna domača reprezentančna tekma z Madžarsko pomenila tudi slovo od koprske Bonifike, saj se na Obalo po poletnih počitnicah ne bo vrnil. Po vsej verjetnosti bo prevzel poljsko Wislo, a, kot poudarja, ostal selektor Slovenije.

Ugibanj je konec. Vujovićeve epizode v Kopru bo po eni precej pestri sezoni konec, 57-letnik, rojen v Cetinju, je to potrdil pred povratno tekmo slovenske izbrane vrste proti Madžarski. »S Koprom sem se razšel na sijajen način. Tam sem preživel izjemno leto. Videl sem veliko in spoznal mnogo dobrih ljudi, prijateljev, odličnih igralcev. Ampak ambicije Kopra in moje ambicije se absolutno razlikujejo. Potrebujem močnejši in večji adrenalin, močnejša tekmovanja … V vsakem primeru pa mislim, da je ta izkušnja koristila tako meni kot Koprčanom. Želim jim vso srečo v prihodnosti,« je pred današnjo revanšo z Madžarsko v Veszpremu dejal slovenski selektor, od prihodnje sezone naprej skoraj zagotovo trener poljske Wisle, za katero bo nastopal Žiga Mlakar. »Ni še vse dogovorjeno, dejstvo pa je, da se pogovarjam z Wislo. Gre za resnega evropskega ligaša, po kakovosti druga ekipa poljske lige. Naši pogovori so v zaključni fazi, pričakujem, da se bo v naslednjih sedmih, osmih dneh vedelo, kaj in kako,« je prikimal Črnogorec.

Kaj pa vse to pomeni za njegovo selektorsko službo v Sloveniji? »Moj predpogoj v pogajanjih je bil, da ostanem slovenski selektor. Rekel sem jim, da lahko nadaljujemo s pogovori samo, če bodo to sprejeli, sicer lahko iščejo drugega trenerja. Njim to ni predstavljalo težave, saj je bil tudi njihov prejšnji trener (Piotr Przybecki, op. p.) selektor Poljske, Manolo Cadenas je bil pred tem njihov trener in selektor Španije, tako da so vajeni,« je Vujović izpostavil, da je reprezentanca zanj še vedno na prvem mestu.

Članki iz rubrike