jan plestenjak, tanja seme Odkrito.si

Boleče slovo Jana Plestenjaka

Mojca Žnidarič Svet24.si

Poslanki kazen na dan izvolitve

joga Petisvet.si

Test: Kje ste na svoji poti?!

zoran predin_barbara šerbec_šerbi Svet24.si

Spomini na Šerbi: "Na oder smo jo pripeljali kar ...

neli rep - foto Andrej Kriz Svet24.si

Leto, ki je pred nami: odmrlo bo vse, kar nas ...

Kendall Jenner, zlati globusi Najstnica.si

Pokazala je svoje dolge noge

Saša Lendero Njena.si

Kdo je tako zlomil Sašo Lendero?

STA
STA
0 02.09.2017 20:33:45

Celjanom slovenski superpokal

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so osvojili prvo lovoriko v tej sezoni. Slovenski državni in pokalni prvaki iz minule sezone so na današnji tekmi superpokala v Slovenj Gradcu premagali mariborski Branik.

Celje Pivorana Laško - Maribor 32:25 (15:13)

Slovenj Gradec - Športna dvorana, gledalcev 800, sodnika: Igor in Dejan Ivančič (oba Gorišnica).
Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Panjtar, Vujović 1 (1), Jurečič 3, Malus 2, Razgor 1, Suholežnik 1, Marguč 1 (1), Mitrović 4, Kodrin 3, Anić 2, Dušebajev 4, Mačkovšek 3, Mlakar 2, Bečiri 5, Ocvirk.
Maribor Branik: Đurica, Čudič, Leben, Cvetko 1, Bogadi, Celminš 6, Sok 2, Šol 2, Velkavrh 3, Špende 4, Stopar 1, Bezgovšek, Štumpfl, Sivić, Kete 1, Žvižej 5 (4).
Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 3 (2), Maribor Branik 4 (4).
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 2, Maribor Branik 0 minut.

Celjski rokometaši so po letih 2007, 2010, 2014, 2015 in 2016 šestič zmagali na slovenskem superpokalu in osvojili prvo lovoriko v sezoni 2017/18. Na današnji tekmi v Slovenj Gradcu jim tekmeci iz Maribora niso bili kos, Celjani pa so po drugi pomembni zmagi v tem tednu - pred dnevi so v Rdeči dvorani ugnali tudi največje domače tekmece iz Velenja v regionalni ligi Seha - dokazali, da navzlic močno spremenjeni zasedbi - klub so poleti zapustili slovenski reprezentanti Blaž Janc, Miha Zarabec in Vid Poteko, dolgoletni kapetan Luka Žvižej, Srb Ivan Gajić, Litovec Povilas Babarskas in Brazilec Arthur Patrianova - nameravajo zadržati primat najboljših na slovenskih tleh.Celjani so bili večji del prvega polčasa v podrejenem položaju, strelsko razpoložena Aleksander Špende in Andris Celminš ter vratar Marin Đurica so jim povzročili veliko sivih las ter v 18. minuti zaostali za štiri gole (6:10).

Izbranci Branka Tamšeta so svoj pravi obraz pokazali šele v zadnjih desetih minutah prvega polčasa, ko so vidno popravili svojo igro v obrambi, v napadu pa našli ustrezne rešitve in z raznovrstno igro - med strelce se je v prvi polovici tekme vpisalo kar deset igralcev - počasi začeli dohajati tekmece. V 23. minuti so izenačili na 11:11, v 27. minuti po golu Igorja Anića prvič na dvoboju povedli s 13:12, najvišjo prednost pa so si priigrali tik pred odhodom na veliki odmor (14:12 in 15:13).

Celjani so v drugi polovici tekme imeli vse niti igre v svojih rokah, bojevitim Mariborčanom niso ponudili niti najmanjših možnosti za zmago. Vseskozi so imeli nadzor nad njimi, v 37. minuti so jim ušli na pet golov (20:15), nato pa postopoma večali svojo prednost. Najvišja je nekajkrat znašala deset golov. Tamše je s pogostimi menjavami vseskozi držal visok ritem, Mariborčani pa jim navkljub veliki želji in trudu niso bili kos.

V celjski ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Kristijan Bečiri s petimi goli, v mariborski pa Andris Celminš s šestimi zadetki.

Značke: rokomet, slovenija

Članki iz rubrike