prasarita 06 Odkrito.si

Ženske imamo poslanstvo, zato moramo ostati ...

sneg Svet24.si

Pobelilo bo večji del Slovenije, na ta dan bo ...

Deček Cameron Macauley preteklo življenje Petisvet.si

Mamica, imel sem drugo družino, preden sem umrl

požar v mežici, gasilci, splošna Svet24.si

VIDEO: Na teren gasilci z vse Koroške: pogorele ...

selena Svet24.si

Jasnovidnost: darilo ali morda prekletstvo?

bql+zorjan Najstnica.si

Na finalu TOP NAJSTNICE Nika Zorjan in BQL!

franko dvoboj Njena.si

Gledalci odkrili goljufijo? Tjašo premagala ...

STA
STA
0 02.09.2017 20:33:45

Celjanom slovenski superpokal

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so osvojili prvo lovoriko v tej sezoni. Slovenski državni in pokalni prvaki iz minule sezone so na današnji tekmi superpokala v Slovenj Gradcu premagali mariborski Branik.

Celje Pivorana Laško - Maribor 32:25 (15:13)

Slovenj Gradec - Športna dvorana, gledalcev 800, sodnika: Igor in Dejan Ivančič (oba Gorišnica).
Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Panjtar, Vujović 1 (1), Jurečič 3, Malus 2, Razgor 1, Suholežnik 1, Marguč 1 (1), Mitrović 4, Kodrin 3, Anić 2, Dušebajev 4, Mačkovšek 3, Mlakar 2, Bečiri 5, Ocvirk.
Maribor Branik: Đurica, Čudič, Leben, Cvetko 1, Bogadi, Celminš 6, Sok 2, Šol 2, Velkavrh 3, Špende 4, Stopar 1, Bezgovšek, Štumpfl, Sivić, Kete 1, Žvižej 5 (4).
Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 3 (2), Maribor Branik 4 (4).
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 2, Maribor Branik 0 minut.

Celjski rokometaši so po letih 2007, 2010, 2014, 2015 in 2016 šestič zmagali na slovenskem superpokalu in osvojili prvo lovoriko v sezoni 2017/18. Na današnji tekmi v Slovenj Gradcu jim tekmeci iz Maribora niso bili kos, Celjani pa so po drugi pomembni zmagi v tem tednu - pred dnevi so v Rdeči dvorani ugnali tudi največje domače tekmece iz Velenja v regionalni ligi Seha - dokazali, da navzlic močno spremenjeni zasedbi - klub so poleti zapustili slovenski reprezentanti Blaž Janc, Miha Zarabec in Vid Poteko, dolgoletni kapetan Luka Žvižej, Srb Ivan Gajić, Litovec Povilas Babarskas in Brazilec Arthur Patrianova - nameravajo zadržati primat najboljših na slovenskih tleh.Celjani so bili večji del prvega polčasa v podrejenem položaju, strelsko razpoložena Aleksander Špende in Andris Celminš ter vratar Marin Đurica so jim povzročili veliko sivih las ter v 18. minuti zaostali za štiri gole (6:10).

Izbranci Branka Tamšeta so svoj pravi obraz pokazali šele v zadnjih desetih minutah prvega polčasa, ko so vidno popravili svojo igro v obrambi, v napadu pa našli ustrezne rešitve in z raznovrstno igro - med strelce se je v prvi polovici tekme vpisalo kar deset igralcev - počasi začeli dohajati tekmece. V 23. minuti so izenačili na 11:11, v 27. minuti po golu Igorja Anića prvič na dvoboju povedli s 13:12, najvišjo prednost pa so si priigrali tik pred odhodom na veliki odmor (14:12 in 15:13).

Celjani so v drugi polovici tekme imeli vse niti igre v svojih rokah, bojevitim Mariborčanom niso ponudili niti najmanjših možnosti za zmago. Vseskozi so imeli nadzor nad njimi, v 37. minuti so jim ušli na pet golov (20:15), nato pa postopoma večali svojo prednost. Najvišja je nekajkrat znašala deset golov. Tamše je s pogostimi menjavami vseskozi držal visok ritem, Mariborčani pa jim navkljub veliki želji in trudu niso bili kos.

V celjski ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Kristijan Bečiri s petimi goli, v mariborski pa Andris Celminš s šestimi zadetki.

Značke: rokomet, slovenija

Članki iz rubrike