Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 20.04.2017 16:30:22

Rokometašice Krima naskakujejo 24. pokalno lovoriko

www.alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja so zanesljivo osvojile naslov državnih prvakinj, konec tega tedna pa bodo na zaključnem turnirju za pokal Slovenije v Celju naskakovale še drugo letošnjo domačo lovoriko. Prva polfinalna sobotna tekma Krim Mercator - Mlinotest Ajdovščina se bo pričala ob 16.30, druga Z'dežele - Zelene doline Žalec pa ob 19. uri.

Moč Krima je zavoljo nestabilnega finančnega stanja v zadnjih letih precej upadla. Ljubljanska ekipa je v minuli sezoni celo ostala brez naslova v državnem prvenstvu, v tej sezoni pa na domačem prizorišču znova melje svoje tekmice. Ljubljančanke so letošnje državno prvenstvo končale brez madeža, podoben scenarij pa se obeta tudi konec tega tedna na zaključnem pokalnem turnirju v celjski dvorani Golovec, kjer bodo naskakovale svojo 24. zmago v pokalnem tekmovanju. Ljubljančanke so od osamosvojitve naprej le dvakrat ostale brez pokalne lovorike, v letih 1992 in 1998 so jim ga izmaknile nekoč izjemno močne mestne tekmice iz ljubljanskega Tivolija.

Izbranke Uroša Bregarja se bodo v polfinalu pomerile s tekmicami iz Ajdovščine in so na tej tekmi absolutne favoritinje, veliko bolj zanimivo in razburljivo dogajanje se obeta poltretjo uro kasneje, ko bo na sporedu lokalni obračun med Celjankami in Žalčankami. Morda so v rahli prednosti gostiteljice zaključnega turnirja, ki so državno prvenstvo končale s šestimi točkami prednosti pred Žalčankami, njuna medsebojna obračuna v državnem prvenstvu pa sta se končala z 1:1. V Celju so slavile Žalčanke z 29:24, v Žalcu pa Celjanke z 28:24.

* Spored zaključnega turnirja za pokal Slovenije v Celju:
- sobota, 22. april:


- polfinale:
16.30 Krim Mercator - Mlinotest Ajdovščina
19.00 Z'dežele - Zelene doline Žalec
- nedelja, 23. april:
15.00 tekma za 3. mesto
18.00 finale

Članki iz rubrike