Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 01.04.2017 16:29:10

Dobrodelna tekma za Nenada Stojakovića

Grega Wernig
V rokometno bronastem letu 2017 se poleg velikega spektakla med Slovenijo in evropsko prvakinjo Nemčijo, ki bo 3. maja v ljubljanski dvorani Stožice, obeta še en izjemen dogodek. Na njem bodo slovenski in mednarodni rokometaši zbirali sredstva za nekdanjega reprezentanta Nenada Stojakovića, so sporočili iz Rokometne zveze Slovenije.

V okviru tedna Evropske rokometne zveze - v njem slovenska reprezentanca nima nobenih obveznosti - bo Rokometna zveza Slovenije organizirala poseben dogodek. Na njem se bodo zbrali vsi nekdanji člani slovenske izbrane vrste, ki so se poslovili v zadnjih letih. Na revialni tekmi, katere lokacija in točen termin bosta znana nekoliko kasneje, bo Slovenija zaigrala proti selekciji sveta, torej vrhunskim rokometašem, s katerimi so naši nekdanji reprezentanti igrali doma in na tujem.


Dogodek bo dobrodelen, saj bo Rokometna zveza Slovenije izkupiček od vstopnic namenila nekdanjemu reprezentantu Nenadu Stojakoviću, ki zaradi velikih težav s hrbtenico - zaradi katerih je prikovan na invalidski voziček - potrebuje izjemno zahtevno operacijo, ki jo lahko opravijo samo specialisti v Švici.

GW1_2649
Nenad Stojakovič
Grega Wernig
Še pred tem slovensko izbrano vrsto čaka zaključek kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018 na Hrvaškem. V prvi polovici maja se bo dvakrat pomerila z Nemci, v prvi polovici junija pa še s Portugalsko in Švico. Na evropsko prvenstvo se bosta uvrstili po dve najboljši izbrani vrsti iz skupinskega dela tekmovanja. Po dveh odigranih v skupini 5 vodi Nemčija, ki je zbrala vse štiri točke, na drugem mestu pa je Slovenija s tremi. Portugalska je zbrala točko, Švica pa je brez njih.

Članki iz rubrike