Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

sta
sta
0 27.10.2016 20:16:16

Celjani do četrte, Metalurg bo še čakal

seha
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v ligi Seha v gosteh premagali Metalurg Skopje s 25:23 (13:9).

Metalurg na domačo zmago v ligi Seha čaka vse od 18. septembra, tudi v obračunu s Celjani, ki v regionalnem tekmovanju do gostovanja v Skopju niso okusili slasti zmage na treh tekmah, pa so ostali praznih rok. Ekipa Branka Tamšeta, ki je v makedonski prestolnici igrala brez poškodovanega reprezentanta Žige Mlakarja, se je morala za četrto zmago na osmi tekmi pošteno potruditi, pa čeprav je prvi polčas dobila s 13:9.

Zdesetkana makedonska ekipa je začela odlično. Gal Marguč je zapravil prvi napad na tekmi, Vanja Ilić je po hitrem protinapadu zadel za 1:0, tako kot tudi za 2:0. Metalurg bi lahko nato vodil tudi s 3:0, a mu je v enem napadu to dvakrat preprečila vratnica. Sledile so napake na obeh straneh, Celjani pa so prvič zadeli v 6. minuti, ko je bil natančen Vid Poteko.

Naslednje minute so bile povsem v domeni izbrancev Branka Tamšeta, ki so dobro igrali v obrambi, svoje je dodal Urban Lesjak, napad pa prebudil. V osmi minuti je Luka Žvižej zadel za 8:8, spet so sledile minute brez golov, slovenski prvaki pa so prvič na tekmi povedli v 15. minuti, ko je bil uspešen Borut Mačkovšek (4:3). Še za nekaj razburljivosti je v 21. minuti poskrbel Ilić, ki je zadel četrtič na tekmi in za 5:6. Vendar je bil odgovor pivovarjev hiter - pet golov do 26. minute.

Celjani so prvi polčas dobili s 13:9, po štirih minutah drugega pa je bilo že 12:13. Metalurg je z borbeno igro v 40. minuti izid poravnal na 15:15 in tekmecem povzročal sive lase. Vsakič ko so si Tamšetovi fantje priigrali dva gola prednosti, je ekipa hrvaškega strokovnjaka Lina Červarja našla odgovor in izid izenačila.

V 59. minuti je Filip Taleski zadel za 23:24 in Metalurg je še imel nekaj upanja, da pride do novega napada za izenačenje, če zadrži napad Celja, toda odgovornost je prevzel Blaž Janc in zadel za končnih 25:23.

Janc in Ilić sta bila prva strelca tekme, oba sta zadela po sedemkrat.

Celjane po reprezentančnem odmoru naslednja tekma lige Seha čaka 12. novembra proti Pick Szegedu.

Metalurg Skopje - Celje Pivovarna Laško 23:25 (9:13) 
* Dvorana Bojana Trajkovskega, gledalcev 400, sodnika: Jurinović in Mrvica (oba Hrvaška). 
* Metalurg Skopje: Petrov, Drogriški, Kosteski 4, Tomovski, Arsić, Kuzmanovski 2, Ilić 7 (3), Jugurinovski, Pečenkovski 1, Nelovski 3, Krstevski, Taleski 3, Velkovski, Brajović, Peševski 3, Palevski. 
* Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Malus 1, Babarskas 1, Janc 7, Razgor, Suholežnik, Marguč 3 (2), Grošelj, Poteko 1, Gajić, Zarabec 1, Kodrin, Fižuleto, Mačkovšek 6, Žvižej 3, Bećiri 2. 
* Sedemmetrovke: Metalurg Skopje 3 (3), Celje Pivovarna Laško 2 (2). 
* Izključitve: Metalurg Skopje 4, Celje Pivovarna Laško 2 minuti. 
* Rdeč karton: /. 

Značke: celje-pl, seha, metalurg

Članki iz rubrike