mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 08.07.2015 09:20:29

Koliko je vreden vrhunski rokomet

vszi
V Kielu so jih v petih urah prodali reci in piši pet tisoč, ljudje so bili pripravljeni po več ur stati v sto in še nekaj metrov dolgi vrsti za dragoceni listič, ki jim bo omogočal ogled sedmih tekem skupinskega dela lige prvakov. "Samo v Kielu, nikjer drugje!" se je zadovoljno smejalo direktorju kluba Thorstenu Stormu in najbrž res ni bil daleč od resnice.

Niti najmanjšega dvoma ni, da bodo hitro prodali vseh sedem tisoč kart, predvidenih za predprodajo, in na okence obesili tisto v očeh direktorjev ter klubskih delavcev tako priljubljeno Razprodano. Podobnih vrst pred Zlatorogom in Rdečo dvorano ne boste videli, pa čeprav so cene letnih vstopnic več kot ugodne oziroma neprimerno cenejše, kot so morali privrženci črno-belih odšteti za mesto v Sparkassen Areni, sedež v vedno polnem zebrinem rokometnem hramu je namreč v predprodaji vreden od 75 pa vse tja do 275 evrov, odvisno od kategorije oziroma kakovosti pogleda na igrišče.

LIGA PRVAKOV ZA 50
In kako globoko boste morali seči v žep za ogled sedmih evropskih tekem Celja? V paketu natančno petdeset evrov. Mimogrede, tako za primerjavo, za ogled osemnajstih domačih tekem prve lige nogometašev Olimpije boste morali odšteti še enkrat več, se pravi okroglih sto evrov, najcenejše vstopnice ob gostovanju legendarnega Boba Dylana v Stožicah so pred tedni znašale slabih petdeset evrov, za dvourno nažiganje avstralskih rokerjev AC/DC, ki so letos na evropski turneji, pa je treba odšteti najmanj devetdeset evrov.

Je v tej luči petdeset evrov za 420 minut – ali vsaj 360, če odštejemo gostovanje umetno (pre)napihnjenega Bešiktaša – vrhunskega rokometa veliko ali malo? V naših očeh vsekakor slednje, sploh v letošnji sezoni, ko bo v celjskem rokometnem hramu gostovala res pestra druščina. Imena so sama po sebi še najbolj zgovorna. Kiel, Veszprem, Paris Saint-Germain, Flensburg in Zagreb oziroma, povedano drugače, Duvnjak, Jicha, Landin, Ilić, Nagy, Marguč, Karabatić, Omeyer, Narcisse, Andersson, Eggert, Ortega, Vranješ, Serdarušić, Vujović ... Imena, ki jih najbrž poznajo tudi bolj površni spremljevalci rokometa in ki so sama po sebi zagotovilo za spektakel. Na Opekarniški 15 ob tem še dodajajo, da bodo imeli vsi kupci paketov tudi predkupno pravico za vstopnice v primeru uvrstitve v izločilne boje.



VSA SEZONA ZA 70
Precej manj spektakularna jesen in bržkone tudi pomlad se po še eni košarici dunajske gospode obeta v sosednjem Velenju. Tudi v Rdeči dvorani so s prvim dnem julija v prodajo dali sezonske vstopnice, in sicer si lahko letno karto za vse domače tekme (1. NLB Leasing liga, pokal Slovenije, pokal EHF) do konca meseca zagotovite za sedemdeset evrov, če pa ste bili lastnik sezonske vstopnice že v preteklih letih, potem jo boste v juliju lahko kupili po ceni 50 evrov, prvih sto kupcev letnih kart pa bo deležno še manjšega presenečenja. Ob tem je zanimivo, da so v Rdeči dvorani ceno letnih vstopnic v primerjavi z lansko sezono še pocenili (lani 100 evrov).

In koliko je potemtakem vredna posamezna tekma? Če denimo za osnovo vzamemo lansko sezono, je osje gnezdo gostilo 22 uradnih tekem, ena gor ali dol, kar v grobem pomeni, da bo ob podobnem tekmovalnem koledarju redni obiskovalec oziroma lastnik letne vstopnice za vsako posamezno tekmo odštel zgolj dobre tri evre. Veliko ali malo, odvisno od zornega kota oziroma od tekme. Gostovanje Hamburga, Celja in infarktna polfinalna serija z Mariborom so bili brez dvoma vredni nekajkrat toliko, po drugi strani pa se za nekatere tekme domačega prvenstva, ko je bilo edino vprašanje zgolj in samo končna razlika, dobre tri evre veliko sliši.

In za konec, še enkrat za primerjavo, Magdeburg, za katerega igrata nekdanja člana Gorenja Jure Natek ter Marko Bezjak in ki bo podobno kot velenjska zasedba v prihajajoči sezoni igral v pokalu EHF, je že do petka prodal 3825 letnih kart, katerih cena se giblje med 119 in 459 evri. Pa vzemite kalkulator in (iz)računajte, najbrž pa ne bomo dosti zgrešili, če zapišemo, da gladiatorji že samo z letnimi kartami zaslužijo milijon več kot ose. Pa potem tekmuj...

Članki iz rubrike