nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

muk
muk
0 09.05.2015 12:54:03

Dame imajo prednost

Arsen Perić
Redko se zgodi, da se žensko prvenstvo izkoplje iz globoke sence moškega, v kateri počiva, da ne rečemo životari skozi leta. A prav danes bo bržkone ena izmed tistih redkih priložnosti, ko bodo dame dejansko dobile prednost. Šestdeset sobotnih minut, ko bo na kocki vse in še več oziroma nič več in nič manj kot državni naslov ter vse, kar ta prinaša.

Krim Mercator enaindvajsetič zapored ali GEN-I Zagorje sploh prvič, je tisto bistveno, če ne edino vprašanje pred zadnjim dejanjem, obračunom v zagorski dvorani. Če je še nedolgo tega kazalo, da se bo ljubljanska zasedba kljub poleti dodobra zategnjenemu pasu vnovič bolj kot ne sprehodila do naslova, se je potem v tednu, dveh vse obrnilo na glavo. Najprej je samo 180 minut pred koncem iz lige izstopil Piran, njegovi rezultati so se posledično brisali, kar je bila voda na mlin Zagorjank, ki so prav na Obali zabeležile enega izmed dveh porazov v sezoni. Samo nekaj dni pozneje se je Krimu v glavo odbilo še podcenjevanje, drugače mu ne moremo reči, saj sta med drugim prost večer dobila aduta Elizabeth Omoregie ter Mirjeta Bajramoska, in ajdovski Mlinotest je iz dvorane na Galjevici senzacionalno odnesel obe točki.

Današnjih šestdeset minut, v katerih zmagovalec pobere vse, je posledično dobilo naziv tekma leta, pod neprimerno večjim pritiskom pa so Ljubljančanke. Potem ko so pri Krimu že sestavili ogrodje ekipe za prihodnjo sezono in se med drugim dogovorili za prihod hrvaške reprezentantke Vesne Milanović-Litre, lahko zdaj ostanejo brez (avtomatičnega) mesta v ligi prvakinj. Reševati kožo oziroma sezono pred polno dvorano v Zagorju pa nikakor ne bo mačji kašelj.

Članki iz rubrike