evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

kp
kp
0 12.03.2015 15:10:19

Eurofest odslej v Kopru

eurofest.si
V Kopru so včeraj na novinarski konferenci predstavili dve bližajoči športni prireditvi: koprski "2. Mednarodni velikonočni rokometni turnir – Koper handball cup" ter "23. Eurofest".

Ta se po dvaindvajsetih letih poslavlja od Izole. Kot je povedal alfa in omega Eurofesta Tone Barič je bila misel na selitev v Koper spričo neugodnih tekmovalnih, nastanitvenih in finančnih pogojev v Izoli prisotna že zadnjih osem let, a so jo iz leta v leto prelagali, upajoč na izboljšanje razmer. Pogovori s Mestno občino Koper, ki je prevzela generalno pokroviteljstvo nad 23. Eurofestom, so organizatorju prinesli predvsem večjo finančno pomoč in sicer v obliki brezplačnega koriščenja športne infrastrukture ter nastanitvenih kapacitet v šolah.

Zadostno število nastanitev, ki so za nameček še v bližini tekmovališč, je bil tudi zelo pomemben faktor pri presoji za selitev, saj so bili na tem področju v Izoli omejeni. Nenazadnje pa je k odločitvi precej pripomoglo tudi dejstvo, da Koper razpolaga z odlično športno infrastrukturo, kar med drugim prireditvi omogoča večje razvojne možnosti, so pojasnili.



Sicer pa bo letošnji Eurofest potekal od 1. do 6. julija, tekmovanja pa bodo le v Kopru. Glavnina dogajanja bo na Bonifiki, osrednje prizorišče pa bo na Ukmarjevem trgu. Lani je sodelovalo 168 moštev in približno tolikšno število ekip iz Evrope, Azije in Afrike pričakujejo tudi letos. Na turnirju bodo prvič sodelovali tudi športniki iz Izraela, Slovenijo pa bodo letos obiskale nove ekipe iz Francije in Skandinavije. Kot običajno bodo športno dogajanje na Eurofestu tudi letos popestrile vsakodnevne družabne prireditve.

Od petka do nedelje, 3.-5. aprila, pa bo na Bonifiki 2. Mednarodni velikonočni rokometni turnir, na katerem pričakujejo okoli 50 ekip oziroma več kot tisoč udeležencev iz šestih držav. Uvodna tekma bo imela humanitaren značaj, na njej pa se bosta pomerili ženska reprezentanca Slovenije ter selekcija tujk.

Članki iz rubrike