Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Gregor Lisec
Gregor Lisec
16.10.2024 19:00:23
Deli članek:

Selektor Uroš že ve, glede Celja pa ... Ne vem, kaj se dogaja, žal pa ni več, kot je bilo Plus

Profimedia

Najboljši strelec za Slovenijo zlatega mladinskega Eura 2018 v Celju, kjer je med drugimi povsem zasenčil dandanes enega najboljših rokometašev na svetu Mathiasa Gidsla, na Madžarskem to jesen kaže, kaj bi lahko bilo, če bi bilo. Na prvih petih prvenstvenih tekmah sezone – zadnji proti Deanu Bombaču – je bil Gregor Ocvirk dobesedno nezaustavljiv.

Marsikje je že igral, nikjer se prav zares (še) ni dokončno našel oziroma od tam stopil stopničko višje. Pri danes 25-letnemu otroku celjskega rokometa je šlo vedno gor, dol, sem, tja … Ko mu po eksploziji na evropskem prvenstvu do 20 let v Sloveniji ni več dišalo dokazovanje v domačem klubu v borbi za minute, je jeseni 2018 dosegel svoje s prestopom k osvajalcu lige prvakov iz leta 2017 Vardarju. A v Skopju se – še vedno oklepajoč se reka ‘mladost je norost, čez jarek skače, kjer je most – ni znašel, tako da je še v isti sezoni, tik pred vnovičnim vzponom makedonskega velikana s Stašem Skubetom v pomembni vlogi na evropski prestol, naredil korak nazaj, v Maribor in kmalu zatem v Ormož. Pod Ljubom Vranješem je v Kristianstadu znova opozoril nase, ko se je med letoma 2021 in 2024 zazdelo, da je v Novem Sadu pri ambiciozni Vojvodini našel to, kar je iskal, pa se je sredi prejšnje sezone nenadoma presenetljivo odločil za selitev na bogati Bližnji vzhod, k Al Ainu v Katar ... “V Vojvodini sem preživel lepa tri leta in pol, si ustvaril družino, še dandanes sem imam dom v Srbiji. Dobil sem dobro ponudbo za igranje v Emiratih, zato ni bilo veliko razmišljanja, kako in kaj,” je dal Ocvirk vedeti, da v Vojvodini ni bilo kakršnih nesoglasij ali nezadovoljstva, preprosto je dobil (finančno) ponudbo, ki je ni mogel zavrniti.

Več kot 10 golov na tekmo: Igram svoj najboljši rokomet

V Srbiji je po lastnih besedah dokončno odrasel in dozorel, navsezadnje si je tam ustvaril družino. Konec lanskega leta se je s svojo drago Divno poročil, imata tudi osemmesečnega sinčka. Ustalili so se v Novem Sadu, čeprav trenutno bivajo v Budimpešti, kjer si je Grega Ocvirk našel naslednji izziv v svoji karieri. Pri tamkajšnjem PLER-u. “Bilo je tudi nekaj drugih ponudb, ampak PLER-ova je bila najbolj mamljiva. Imajo dober projekt, ideja mi je bila všeč in tudi tukaj ni bilo veliko razmišljanja, kje nadaljevati svojo pot,” je dejal. Sodeč po do sedaj prikazanem je z odločitvijo zadel v polno.

Malodane vse, kar na Madžarskem vrže proti golu, namreč zadene v polno, če le malo pretiravamo. Ocvirk je po petih odigranih tekmah madžarskega prvenstva suvereno najboljši strelec lige, dosegel je že 51 zadetkov – torej v povprečju več kot deset na tekmo! – ali 13 več od nekdanjega slovenskega, zdaj hrvaškega reprezentanta Maria Šoštarića na drugem mestu in 19 več od trenutno tretjega strelca lige, slovenske legende iz Györa Deana Bombača. “Moja trenutna forma je najboljša, če jo primerjam s preteklimi sezonami. Tukaj se počutim fenomenalno, moj odnos s trenerjem in upravo kluba je odličen. Všeč mi je, da navijači pridejo na vsako tekmo in napolnijo dvorano ne glede na rezultat,” je nad uvodnimi meseci v Budimpešti navdušen rokometaš iz Prebolda, čeprav ekipi še ne gre povsem po pričakovanjih. S po eno zmago in remijem ter tremi porazi je PLER trenutno na desetem mestu v štirinajstčlanski ligi. “Trenutno se še malo iščemo, je pa madžarska liga kar močna.