Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ru
ru
0 04.01.2019 08:10:03

NEPREDSTAVLJIVO, a zelo resnično: Dončića spremljajo celo v garderobi velike BARCELONE!

Reuters
Pred letom dni je preživljal pravi pekel, ko se je rehabilitacija načetega (in operiranega) kolena zapletla ter je ostal brez nastopa na evropskem prvenstvu na Hrvaškem. Takrat se je zaskrbljen spraševal, ali bo sploh še kdaj zmožen igrati rokomet tako kot nekoč. Bilo je to le leto dni po zanj sanjskem januarju 2017, ko je podpisal petletno pogodbo s svojim najljubšim klubom Barcelono in s Slovenijo kmalu zatem osvojil bron na mundialu v Franciji. Danes ni ne evforično srečen ne potrt. Koleno je v redu, z Barco osvaja trofeje kot po tekočem traku, vendar igra manj, kot je vajen iz prejšnjih klubov, in v naslednjih tednih ne bo nastopal na svetovnem prvenstvu v Nemčiji in na Danskem.

Jure Dolenec je bil že pred Vujovićevo zamenjavo generacije (Zorman, Gajić, Škof, Skube, brata Žvižej …) eden najpomembnejših mož slovenske reprezentance. Eden od vodij. Danes je pri 30 letih in po skoraj desetletju na »top« evropski ravni za nekdanjim soigralcem iz Montpelliera Vidom Kavtičnikom mož z največ izkušnjami v rokometni izbrani vrsti Slovenije. Beseda člana Barcelone ima v Vujovićevem taboru ogromno težo. In Škofjeločan zna pogledati resnici v oči.

V Zreče se je z dopusta po zaključenem jesenskem delu sezone v Barceloni pripeljal le za dve prijateljski tekmi s Francijo. Sam pa bi seveda veliko raje videl, da bi ta akcija namesto tedna dni trajala kakšen mesec ali več. »Pozitivno je edino to, da smo bili malo dlje prosti. To, da te ni na prvenstvu, namreč ne prinaša nič pozitivnega. Pred nami sta dve tekmi, ki sta za Francoze pomembni, saj jim služita kot priprava na svetovno prvenstvo. To bosta njihovi edini pripravljalni. Mi pa razen tega, da letos igramo zelo malo tekem in ju bomo zato poskušali čim bolje izkoristiti, od teh nimamo nič. A vesel sem, da smo se vseeno zbrali in bomo skupaj preživeli teden dni. Seveda pa je vse čisto drugače, kot če bi imeli pred seboj veliko tekmovanje,« je povedal eden od dveh Gorenjcev na tokratnem slovenskem seznamu (ob njem še Matej Gaber).

Koleno je OK


Kako je zadovoljen sam s seboj? »Igram manj kot v prejšnjih klubih. Dika (Mem, op. p.) igra super na mojem igralnem položaju. Ampak še vedno na vsaki tekmi v ligi prvakov igram po 20 minut ali več, torej ne morem reči, da ne igram. Koleno, ki sem ga lani operiral, je v zadnjih dveh, treh mesecih res dobro. Zdaj imam nekaj težav z drugim kolenom, ampak OK, leta prihajajo (smeh). Ni nič resnega, vsekakor je veliko bolje kot lani.«

Zaradi Dončića vlada evforija
Seveda nismo mogli mimo njegovega rojaka, ki si je kruh do poletja prav tako služil v Španiji, le da pri najhujšem rivalu Barcelone – madridskem Realu. Jasno, košarkarju Luki Dončiću. Ta je pred dnevi krasil naslovnico osrednjega španskega časnika, sicer madridsko naravnane Marce, kar jasno govori o njegovi priljubljenosti v Španiji. Kako pa na Dončića gledajo v Kataloniji? Oziroma sploh gledajo nanj? »Ali ga tudi v Barceloni vsi obožujejo, ne vem. Seveda pa ga tudi tam zelo spremljajo. Pravzaprav so ga vsi v Španiji nekako vzeli za svojega, saj je tam odraščal. Kdor ima rad košarko in kdor spremlja NBA, je nad njim navdušen. Mislim, da je tako po vsej Evropi. Neverjetno je, kaj mu uspeva pri 19 letih. Vsekakor vlada evforija, poročanje o njem v španskih medijih zaslediš tudi v Barceloni. Lahko povem, da ga tudi v naši garderobi redno spremlja nekaj mojih soigralcev in vsi se strinjajo, da je neverjeten. Samo upam, da bo tako nadaljeval oziroma še napredoval. Že zdaj pa so njegove številke neverjetne,« je z zanimivim dejstvom, da je nekdanji zvezdnik Reala priljubljen tudi v slačilnici Barcelone, zaključil Dolenec. Prav veliko takih najbrž ni …

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike