gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 23.05.2018 13:55:29

Vid Kavtičnik: V Köln ne gremo na izlet

Pred začetkom rokometne lige prvakov v sezoni 2017/18 je le malokdo pričakoval, da se bodo na zaključnem turnirju v nemškem Kölnu za končno zmago pomerile tri francoske in ena makedonska ekipa. Preboj lanskih finalistov iz Skopja in Pariza je bil pričakovan, prvovrstno presenečenje pa sta pripravila "outsiderja" iz Montpelliera in Nantesa.

Lanxess Arena v Kölnu bo konec tega tedna že deveto leto zaporedoma gostila najbolj pomembne in prestižne tekme v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Sobotna polfinalna para sta Nantes - Paris St. Germain (15.15) in Vardar Skopje - Montpellier (18.00), slovenske barve pa bo na turnirju zastopal Vid Kavtičnik v dresu Montpelliera.

Prav zasedba iz južnega dela Francije je v tej sezoni pripravila pravo malo senzacijo. Nastope v najbolj imenitnem tekmovanju na stari celini je začela v manj ugledni skupini D, kjer je zanesljivo osvojila prvo mesto, da se znotraj nje pretaka prava energija pa je nato dokazala v tekmah na izločanje. Najprej je v osmini finala izločila zvezdniško Barcelono s skupno zmago 56:55, v četrtfinalu pa je dobesedno povozila nemški Flensburg-Handewitt s 57:45.

"V Köln ne gremo na izlet. Zelo smo veseli, da smo med štirimi najboljšimi ekipami v tej sezoni, v Lanxess Areni pa želimo imeti pomembno vlogo in že na polfinalni tekmi proti Vardarju bomo naredili vse, da zmagamo," je v pogovoru za spletno stran Evropske rokometne zveze (EHF) pred turnirjem v Kölnu med drugim dejal kapetan slovenske izbrane vrste, ki bo v četrtek napolnil 34 let in je pred enajstimi leti z nemškim Kielom že slavil v ligi prvakov.



Pot rokometašev iz Montpelliera do zmage bo gotovo težka, na nasprotni strani bodo imeli zadnje zmagovalce lige prvakov iz makedonske prestolnice. Mednarodna pisana zasedba iz Skopja je v tej sezoni pokazala svoje mišice, po prvem mestu v skupinskem delu se je neposredno uvrstila v četrtfinale in nato izločila Kiel. Oba dvoboja sta bila tesna in negotova, Vardar je tesno slavil v Nemčiji z 29:28, Kiel v Makedoniji z 28:27, napredovala pa je skopska ekipa zaradi večjega števila doseženih golov v gosteh.

Sobotni prvi polfinalni dvoboj v Kölnu bo francosko obarvan. Nesramno bogata in zvezdniška zasedba iz Pariza je absolutna favoritinja tega dvoboja, a tako je bilo tudi v minulih letih. "Programiranim končnim zmagovalcem lige prvakov", v kateri so številni najbolj vznemirljiv rokometaši na svetu, se je na zadnjih dveh sklepnih turnirjih pošteno zalomilo, lani so jih v velikem finalu ukanili rokometaši iz Skopja, leto pred tem pa v polfinalu tudi slovensko obarvana poljska zasedba Kielce.

Parižani so odločeni, da gredo letos do konca in končno unovčijo finančni vložek svojih katarskih vlagateljev. A Nikola Karabatić, Mikkel Hansen, Uwe Gensheimer, Sander Sagosen in druščina se dobro zavedajo, da jih v polfinalu čaka nezvezdniška, a izjemno srčna zasedba iz Nantesa, ki je navdušila že v skupinskem delu ter osvojila tretje mesto (pred njo sta bila le Vardar in Barcelona), v izločilnih tekmah pa je nato še zanesljivo opravila z beloruskim Meškovom iz Bresta ter danskim Skjernom.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike