giani poposki zarja predin Odkrito.si

Poglejte Predinovo vnukinjo! Čigava kopija je?

archie Svet24.si

Ugiba se, komu je Archie vse bolj podoben!?

planet Petisvet.si

Vpliv božanstev z neba na dneve v tednu

eksplozija gorica Svet24.si

FOTO in VIDEO: Eksplozija v Gorici terjala tri ...

andrej in konstantin Svet24.si

Dragulj slovenske kulture in zgodovine, ki ga je ...

foxy teens Njena.si

Mineva 20 let od življenjske prelomnice Žagarjeve

Jacqueline Kale Njena.si

Zvezda nove sezone Ljubezni po domače zmagala v ...

ru
ru
0 04.04.2018 17:41:55

Slovenski adut Barcelone odločno v bran rojakom iz Veszprema, ki se jim obeta 'minimalec'! Kje je EHF? Če bi bil rokomet resen šport ...

Jure Dolenec
EHF
Eden najboljših slovenskih rokometašev je ogorčen nad ravnanjem Veszprema s svojimi igralci.

Spomnimo, madžarski velikan je po porazu proti Skjernu (in kasnejšem izpadu iz lige prvakov) napovedal, da bodo Gašper Marguč, Dragan Gajić, Blaž Blagotinšek in njihovi soigralci do konca sezone za kazen prejemali zgolj minimalno plačo, ki na Madžarskem znaša dobrih 444 evrov.

V svetu rokometa je to naletelo na ogorčen odziv, med drugim se je svojim kolegom odločno v bran postavil član Barcelone Jure Dolenec. Tudi Gorenjec je s svojim klubom presenetljivo izpadel že v osmini finala lige prvakov po tekmah z Montpellierom, toda o finančni kazni mu ni treba skrbeti. "Seveda je izpad v osmini finala lige prvakov za tak klub, kot je Barcelona, katastrofa in ogromen neuspeh. Nihče pa ne grozi z »minimalci«, ker je to stvar, ki se tako ali tako nikjer ne bi smela zgoditi. Če bi bil rokomet resen šport, bi morala EHF Veszprem v istem trenutku, ko je dal tisto sporočilo v javnost, kaznovati. Fantje imajo podpisane pogodbe in njihova kazen je, da ne bodo dobili premij za uspehe v ligi prvakov. Tako bi moralo biti. Ne moreš pa nekomu vzeti denarja, do katerega je upravičen. Ali bodo prodajalki v trgovini tudi trgali od plače, če ji bo nekdo ukradel 100 evrov?" se je v pogovoru s kolegi s tiskane izdaje časopisa Ekipa SN vprašal Dolenec in dodal: "Mogoče je Španija drugačna država kot Madžarska, ne vem. V nobenem primeru pa si Barcelona tega ne bi privoščila. Kdo pa si sploh lahko to privošči? To je v nasprotju z vsemi evropskimi zakoni. Malo mi je čudno, da se to mirno gleda. Mislim sicer, da bodo igralci na koncu ta denar dobili. Ali ga bodo morali iztožiti ali na kak drug način, ne vem. Zdi pa se mi katastrofa, da jih nihče ne zaščiti, ker se jim to ne sme zgoditi."

Kaj čaka igralce Veszprema, ne vedo niti sami. "Bomo videli, ko se vrnemo iz Slovenije," je bil pred dnevi na to temo kratek Blagotinšek.

Članki iz rubrike