favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ru
ru
0 04.04.2018 17:41:55

Slovenski adut Barcelone odločno v bran rojakom iz Veszprema, ki se jim obeta 'minimalec'! Kje je EHF? Če bi bil rokomet resen šport ...

Jure Dolenec
EHF
Eden najboljših slovenskih rokometašev je ogorčen nad ravnanjem Veszprema s svojimi igralci.

Spomnimo, madžarski velikan je po porazu proti Skjernu (in kasnejšem izpadu iz lige prvakov) napovedal, da bodo Gašper Marguč, Dragan Gajić, Blaž Blagotinšek in njihovi soigralci do konca sezone za kazen prejemali zgolj minimalno plačo, ki na Madžarskem znaša dobrih 444 evrov.

V svetu rokometa je to naletelo na ogorčen odziv, med drugim se je svojim kolegom odločno v bran postavil član Barcelone Jure Dolenec. Tudi Gorenjec je s svojim klubom presenetljivo izpadel že v osmini finala lige prvakov po tekmah z Montpellierom, toda o finančni kazni mu ni treba skrbeti. "Seveda je izpad v osmini finala lige prvakov za tak klub, kot je Barcelona, katastrofa in ogromen neuspeh. Nihče pa ne grozi z »minimalci«, ker je to stvar, ki se tako ali tako nikjer ne bi smela zgoditi. Če bi bil rokomet resen šport, bi morala EHF Veszprem v istem trenutku, ko je dal tisto sporočilo v javnost, kaznovati. Fantje imajo podpisane pogodbe in njihova kazen je, da ne bodo dobili premij za uspehe v ligi prvakov. Tako bi moralo biti. Ne moreš pa nekomu vzeti denarja, do katerega je upravičen. Ali bodo prodajalki v trgovini tudi trgali od plače, če ji bo nekdo ukradel 100 evrov?" se je v pogovoru s kolegi s tiskane izdaje časopisa Ekipa SN vprašal Dolenec in dodal: "Mogoče je Španija drugačna država kot Madžarska, ne vem. V nobenem primeru pa si Barcelona tega ne bi privoščila. Kdo pa si sploh lahko to privošči? To je v nasprotju z vsemi evropskimi zakoni. Malo mi je čudno, da se to mirno gleda. Mislim sicer, da bodo igralci na koncu ta denar dobili. Ali ga bodo morali iztožiti ali na kak drug način, ne vem. Zdi pa se mi katastrofa, da jih nihče ne zaščiti, ker se jim to ne sme zgoditi."

Kaj čaka igralce Veszprema, ne vedo niti sami. "Bomo videli, ko se vrnemo iz Slovenije," je bil pred dnevi na to temo kratek Blagotinšek.

Članki iz rubrike