natasa ralijan tic gasper Odkrito.si

Bivša partnerica Gašperja Tiča nikogar ne ...

Severina Kojić Svet24.si

Veselje v družini Kojić: Severina delila veselo ...

horoskop Petisvet.si

Horoskop: od 22.4. do 28.4.2019

potres, filipini, 22. 3 Svet24.si

FOTO: »Mogoče jih je slišati, kako kričijo od ...

jana in tomaz Svet24.si

Razočaranja, da gre domov, ni skrivala

4_Isaac in Patricija_fb Njena.si

Žena Isaaca Palme je prelepa nosečka

milan tržan prhanje Njena.si

Ljubezen po domače: Drgnjenja na televiziji niso ...

ue
ue
12 01.02.2017 18:20:54

Slovenskima rokometašema pogojna zaporna kazen!

vszi
Sodišče v Franciji je Draganu Gajiću in Primožu Proštu dodelilo dva meseca pogojne zaporne kazni.

Gre za znano stavno zgodbo iz leta 2012, ko sta bila Gajić in Prošt člana Montpelliera. Slednji je imel takrat že zagotovljen naslov prvaka in gostovanje pri Cessonu je bilo z rezultatskega vidika povsem nepomembno.

Koeficient na zmago domačih je bil visok, Cesson-Rennes pa je zmagal z 31:28. Skupaj je 16 oseb sodelovalo v aferi, ki je takrat pretresla francosko, pa tudi mednarodno športno javnost, saj je bil eden od osumljenih tudi francoski zvezdnik Nikola Karabatić.Tako on kot oba Slovenca in še 13 osumljenih je bilo tudi obtoženih prirejanja izida, a leta 2015, ko je sodišče prvič odločalo o tem, so bile izrečene le denarne kazni. Zdaj je sodišče v Montpellieru po vloženih pritožbah obtoženih ob vnovičnem odločanju nekoliko spremenilo višine denarnih kazni, ob tem pa nekaterim prisodilo tudi zaporne kazni.

Takih je osem, med njimi Gajić in Prošt, pa tudi Karabatić. Vsi trije so dobili dvomesečno pogojno zaporno kazen, Gajić bo ob tem moral plačati 20.000 evrov kazni (prvotno 10.000), Prošt 10.000 (enako kot je bilo določeno na prvem sojenju), Karabatić prav tako 10.000 evrov (tako kot prvič).

Članki iz rubrike