Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ru
ru
11.08.2024 12:42:21
Deli članek:

Kapetan brutalno iskreno o četrtem mestu in prihodnosti: "Je enako kot dvanajsto, v reprezentanci pa nas dolgo več ..."

alesfevzer.com

Kaj je po porazu povedal kapetan Jure Dolenec?

Kapetan rokometne reprezentance Jure Dolenec je bil na tekmi za tretje mesto najučinkovitejši igralec Slovenije s šestimi goli, zanimivo je, da je vse dosegel iz sedemmetrovke. V tem elementu igre je bila Slovenija stoodstotna, a na koncu je gol zmanjkal do izenačenja in podaljškov. Pisala se je podobna zgodba kot na polfinalni tekmi z Dansko. 

"Polfinale. Izgubimo tekmo, čeprav smo imeli napad za gol. Tekma za tretje mesto. Izgubimo tekmo, čeprav smo imeli zadnji napad. Težko bi bilo bolj kruto. Dejstvo je, da smo tokrat odigrali slabše kot v polfinalu. Mogoče je bilo vse skupaj malo povezano s tem, da smo odigrali osem zaporednih tekem, da smo pred 36 urami igrali polfinale. Ne želim iskati izgovorov, ne nazadnje je isto tudi za Špance, a kakovost ni bila na najvišji ravni. Nekdo na koncu vzame kolajno, nekdo pa ne. Žal smo mi tisti, ki smo ostali praznih rok. Mislim, da je povsem brezpredmetno razpredati o tekmi, ničesar ne moremo prevrteti nazaj. Žalostno," je bil razočaran kapetan Jure Dolenec. 

Kljub porazu je slovenska reprezentanca pokazala odlične igre na tem turnirju, dokazala je, da v Pariz ni prišla kot turist. Gledalce na tribunah in doma je navduševala z borbeno igro, s povezanostjo. "To je vse super. Ponosen sem na fante, na to, da sem kapetan te ekipe. Dihali smo kot eno, se trudili, skupaj smo preživeli dva meseca. Hvala tudi našim družinam, ki nas pri tem podpirajo, ker jim ni lahko, ko smo odsotni. Letos je bilo to štiri mesece. Želeli smo si kolajno, ki bi bila pika na i za nas, za naše družine. Je pa v športu tako, da je četrto mesto isto kot dvanajsto. Če nimaš ničesar pokazati, je lahko vzdušje super, ampak se bodo te igre čez mesec dni pozabile. Žal nas izkušnje tako učijo ..." je bil brutalno iskren Dolenec.

Na vprašanje, kje bo ob naslednji reprezentančni akciji, ali bo še del izbrane vrste, pa je Dolenec odgovoril: "Zdaj bi lahko marsikaj povedal, kar bi bilo zanimivo za novinarje, ampak moramo imeti hladno glavo. Pogovoriti se moramo z družino, potem sledijo selektor, soigralci, rokometna zveza in tako naprej. V tem trenutku vse skupaj pustim v zraku, je pa dejstvo, da je reprezentanca zelo stara in da nas prav dolgo ne boste več gledali."