Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ru
ru
09.08.2024 10:25:08
Deli članek:

Umri že enkrat ... Vujović o zloglasnem incidentu z vročim Vlahom še nikoli tako iskreno!

Martin Metelko

Selektor slovenske rokometne reprezentance med letoma 2016 in 2019 seveda z zanimanjem spremlja predstave njegovih nekdanjih varovancev, ki so ga razumljivo navdušili, ne pa tudi presenetili. Kot pravi, so zdaj dozoreli tako kot posamezniki kot tudi kot ekipa.

Za v očeh mnogih ljubiteljev slovenskega rokometa še vedno popularnega Veselina Vujovića so te OI vrhunec kariere za generacijo, v kateri je večina za reprezentanco igrala že v času njegovega mandata. "Po teh OI bo nekaj igralcev gotovo končalo z igranjem za reprezentanco. Za Gabra, Mačkovška, Ferlina in Dolenca je to priložnost, da se na neverjeten način poslovijo od reprezentance. Kolajna na olimpijskih igrah so sanje vsakega športnika," se človek, ki je bil z reprezentanco nekdanje Jugoslavije zlat na OI 1984 v Los Angelesu in bronast na OI 1988 v Seulu, tega zelo dobro zaveda.

Po oceni igralca, ki se je najbolj proslavil v dresu Metaloplastike iz Šabca, Slovenija na tem olimpijskem turnirju igra zelo dober in moderen rokomet: "Slovenci igrajo fantastično obrambo, tu je potem še Ferlin, ki je odličen na golu. Z Lesjakom sta odličen vratarski par. Kot vsi vedo, sta največji dobitek te ekipe Blaž Janc in Aleks Vlah, za katera se zdi, da lahko naredita praktično vse, karkoli si zamislita. Posebej Vlah lahko doseže zadetek, kadarkoli ga hoče. Njega sem treniral v Kopru in Zagrebu ter ga prvi povabil v reprezentanco. Ves čas ga spremljam in imava odličen odnos. Odkar sem v rokometu, še nisem videl igralca, ki bi v tako kratkem času eksplodiral na način, kot je to Aleks Vlah."

Ob tem si nismo mogli kaj, da Vujota ne bi spomnili na incident, ki sta ga z Vlahom imela v dresu Zagreba. Besede njegovemu varovancu, naj že enkrat umre, so ga posredno celo stale selektorskega stolčka. "Ta incident je prav posledica tega, da takrat v sebi še ni imel te agresivnosti, kot jo ima v tem trenutku. Midva tega dialoga nisva nikoli imela za problem v najinem odnosu; kot takšnega so ga naredili predvsem novinarji in nekateri ljudje v slovenskem rokometu. Do moje reakcije je prišlo, ker Aleks takrat ni uporabljal svojega strela iz skoka in ni bil dovolj agresiven. Bil je bolj organizator igre tipa Bombač ali Zarabec, ki je igral okoli obrambe. Moj cilj je bil, da je v igri proti golu čim bolj agresiven, saj le tako tudi lahko da ustrezno podajo do krožnega napadalca ali krila. S svojo prejšnjo igro je tudi izgubljal veliko žog. Zdaj je postal organizator igre – strelec z obilo mero samozavesti. Obrambni igralci ga morajo bolj tesno pokrivati in potem je več prostora tudi za druge. V tem trenutku je zagotovo med štirimi ali petimi najboljšimi igralci na svetu," o njem najde le lepe besede.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIK24.SI!