Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ru
ru
08.08.2024 06:55:30
Deli članek:

Eden od slovenskih junakov brutalno iskreno o svojem rdečem kartonu: "Povem vam, kaj si mislim o tem ..."

Profimedia

Slovenska moška rokometna reprezentanca si je po zmagi proti Norveški s 33:28 (16:12) zagotovila boj za kolajne na olimpijskih igrah.

Po dvoboju v Lillu so si varovanci selektorja Uroša Zormana sicer dovolili nekaj trenutkov veselja, a pogled takoj obrnili proti serijskim zmagovalcem največjih turnirjev Dancem. Polfinalni obračun bo na sporedu v petek ob 21.30. 

Zadnjih 15 minut tekme z Norveško je moral Dean Bombač preživeti ob igrišču zaradi rdečega kartona, ki je šokiral marsikoga. Bombač je namreč nenamerno v glavo s sedemmetrovke zadel norveškega vratarja. "Očitno imamo taka pravila, sploh nisem več siguren. Žoga ga je malo 'polizala' po glavi. Čudi me pa, da v primerih, ko gre žoga v gol, piskajo zadetek," je povedal izkušeni Primorec.

"Ampak, nima veze. Rdeč karton je že pozabljen. Gremo tja, kamor si zaslužimo. Vsa čast fantom, res kapa dol vsem. Ni še konec, čakata nas še dve tekmi in gremo poskusiti do konca," je še dodal.

Tudi sam se je strinjal, da so ves čas nadzirali dogajanje na igrišču. "Ko enkrat igraš obrambo, kot smo jo mi in imaš take vratarje, potem je vse enostavno. Tudi če prejmeš gol, boš zadel v napadu. Od desete minute naprej ni bilo vprašanje, kdo bo zmagal," je samozavestno pristavil Bombač.