Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ru
ru
01.08.2024 07:45:57
Deli članek:

Zorman po veliki zmagi osupnil s temi besedami: Daleč od tega, da bi bila to ...

Profimedia

Slovenski selektor Uroš Zorman je bil zadovoljen z veliko zmago nad Španijo, toda ...

Sredin uspeh slovenskih rokometašev še kar odmeva v slovenski javnosti. Po veliki zmagi nad Španijo, ki je padla s 24:29, odzivi kar dežujejo, slovenski selektor pa še ni popolnoma zadovoljen. "Imamo še malo rezerv. Daleč od tega, da je bila to perfektna tekma," je takoj po tekmi kar malce presenetil Uroš Zorman.

"Bodimo iskreni. Če povzamemo, v zadnjem obdobju obramba deluje fenomenalno na čelu z vratarji. Ti bi sicer lahko kdaj še ponudili kakšno stvar in tudi obramba si kdaj dovoli kaj narediti po svoje in izpade malo ..." je v mešani coni o možnostih za izboljšave razlagal 44-letni trener.

"V napadu se pa pozna manj napak, manj zgrešenih 'zicerjev'. Moramo vedeti, da nimamo strelcev iz 10, 11 metrov. Mi imamo več ali manj same 'zicerje', teh s šestih metrov je okoli 80 odstotkov," je o drugačnem načinu igranja slovenske zasedbe dejal Zorman.

"Obrnilo se nam je proti Španiji, ko smo veliko grešili in delali napake. Napad stopnjujemo in to se nam obrestuje. Tudi v napadu imamo še kakšno rezervo pri uigranosti, taktičnih zamisli. Časa spet nimamo, ampak fantom bi za to tekmo res rad še enkrat čestital. Tudi občinstvu, ki je pripravilo fenomenalno vzdušje," je dodal Zorman.

Kljub veličastni zmagi bo varovancem dejal, naj ostanejo z nogami na tleh: "Nobene evforije ni, tako kot proti Španiji nismo delali tragedije. Pred nami je še dolga pot, novo finale čez dva dni. Japonska je eksplozivna, hitra. Morali bomo dati vse od sebe, če bomo želeli računati na karkoli. Verjamem v to in bomo videli, kaj nam bo to prineslo."