uber, dunaj Svet24.si

V tujini Uber deluje dobro in zgledno, zakaj se ga...

formula-1 Svet24.si

Madžari vlagajo desetine milijonov v dirkališče

mulj, prevalje, poplave Necenzurirano

Eni smo bili solidarni, drugi so bogateli. In temu...

vila frantar zabret Reporter.si

Razkošje slovenskih milijonarjev na 920 ...

pogacar tour Ekipa24.si

Kaj pa olimpijske igre? Pogačar o naslednjemu ...

Timi Max Elšnik, Zara Seničer Njena.si

Slovenski nogometaš: Prihaja dojenček!

slovenija 1 Ekipa24.si

Joj, kakšna tekma! Dramatična končnica na tekmi...

STA
STA
1 14.04.2024 22:10:06

Kapetanka Grosova: "Preponosna sem na to ekipo"

Slavje slovenskih rokometašic.
X / Rokometna zveza SLO
Izjave po ženski rokometni kvalifikacijski tekmi za olimpijske igre, ki bodo poleti v Parizu, med Slovenijo in Črno goro (30:26).

* Dragan Adžić, selektor slovenske rokometne reprezentance: "Vseh 60 minut smo imeli tekmo pod kontrolo. To je bilo neverjetno težko, a po drugi strani kaže na fenomenalno stabilnost te ekipe. Vse odločilne tekme so od mojega prihoda na selektorsko mesto ta dekleta odigrala vrhunsko. Tekmi s Francijo sta pred olimpijskim turnirjem prišli prav tako meni kot njim. Pomagali sta nam, da smo se zbrali in že proti Nemčiji v igri pokazali stabilnost in odigrali dobro tekmo. Sledila je vrhunska tekma proti Paragvaju. Proti Črni gori se je videlo, kako zahtevno je igrati proti takim tekmicam. Pričakoval sem, da bo njihova vratarka na takšni ravni. Izjemno sem hvaležen dekletom za prikazano."

* Ana Gros, kapetanka slovenske reprezentance: "Kaj naj rečem, preprosto presrečna sem. Preponosna na to ekipo, na vse nas, ki se dajemo že vsa ta leta. Ko si nečesa včasih ne upaš niti sanjati, kaj šele, da bi to postalo resničnost. Najprej smo sanjali, potem smo upali, potem pa smo dejansko verjeli in to nam je uspelo. Res čestitke celotni ekipi, strokovnemu štabu, tudi celi Sloveniji, ki je bila za nami. Hvala tistim, ki so verjeli, tudi tistim, ki so danes prišli sem. Hvala jim stokrat, to je tudi zanje."* Amra Pandžić, reprezentantka Slovenije: "Že pred tekmo se je zelo glasno slišala njihova himna, začutila se je njihova energija. Potem je prišla naša himna in se mi zdi, da smo bili še glasnejši skupaj z navijači. Res je bila neverjetna atmosfera v dvorani. Vesela sem, da smo zdržali ta pritisk in da smo tako zrelo odigrali, da smo res šli korak po korak, da smo naredili to razliko in da smo jo zadržali do konca."

* Elizabeth Omoregie, reprezentantka Slovenije: "To smo čakali tako dolgo, sanjali smo to. Vedeli smo, da to lahko naredimo. Mislim, da smo dokazali, da res imamo mesto na olimpijskih igrah. Zelo sem vesela, da je Slovenija izbrala mene in da sem lahko dala vse od sebe, da lahko uresničim svoje sanje, ki jih drugače ne bi uresničila, če ne bi igrala za Slovenijo. Zelo sem ponosna na celo ekipo, na cel strokovni štab in da smo uresničili naše sanje, vsi skupaj kot eno."

Članki iz rubrike