volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
1 15.03.2024 09:45:02

Prihajata dva nova! Zorman za nadaljevanje kvalifikacij vpoklical novi moči

Profimedia
Slovenska moška rokometna reprezentanca je z zmago proti Braziliji začela olimpijske kvalifikacije za nastop v Parizu. Sta se pa v Granollersu na prvi tekmi poškodovala oba desna zunanja igralca, kapetan Jure Dolenec in Nejc Cehte, zaradi česar je selektor Uroš Zorman vpoklical Tima Cokana in Mitjo Janca, je sporočila Rokometna zveza Slovenije.

Brez Dolenca je Slovenija ostala že v šesti minuti, ko si je ta zvil gleženj in tekme ni mogel več nadaljevati. V drugem polčasu je iz igre moral tudi Cehte, ki ga je tekmec zadel v levo oko. Medtem ko Dolenec na drevišnji tekmi proti Španiji zagotovo ne bo nastopil, je nastop Cehteta še pod vprašajem.

Zorman se je po veliki praznini na desni strani slovenskega napada, proti Brazilcem je vse breme padlo na Blaža Janca, odločil za naknaden vpoklic igralcev. Ekipi se bo danes pridružil igralec Celja Pivovarne Laško, Tim Cokan.


Dvaindvajsetletni desnokrilni rokometaš bo med 18 igralci, med katerimi jih lahko selektor vsakokrat izbere 16 za tekmo, zamenjal Dolenca. Poleg Cokana se bo reprezentanci prvič pridružil tudi njegov soigralec, 20-letni srednji zunanji rokometaš Mitja Janc, sicer mlajši brat Blaža Janca.

Slovenija se bo z gostitelji olimpijskega kvalifikacijskega turnirja v Granollersu pomerila manj kot 24 ur po koncu dvoboja z Južnoameričani. Dvoboj se bo začel ob 21. uri.

Na vrhu lestvice se po prvem krogu nahajata Španija, po zmagi proti Bahrajnu, in Slovenija s po dvema točkama. Zmagovalci petkove tekme se bodo povzpeli na prag olimpijskih iger. Tja bosta sicer potovali dve najboljši reprezentanci turnirja. Slovenske rokometaše zadnja tekma v Granollersu čaka v nedeljo, ko se bo ob 15.15 pomerila z Bahrajnom.

Članki iz rubrike