Upravna enota Ljubljana Svet24.si

Kako kaže s stavko na upravnih enotah?

hrvaška obala Svet24.si

Poleti glavnina Slovencev spet na Hrvaško, a za ...

zdravniki, stavka Necenzurirano

Smo talci zdravniških baronov, ki vodijo Fidesovo...

skvarc rupnik fb Reporter.si

Šef krščanskega foruma SDS in spolni predator: ...

pogacar Ekipa24.si

Odštevanja je konec! Najboljši kolesar na svetu ...

masterchef, 10 Njena.si

10. sezona šova MasterChef bo precej drugačna!

lovro kos 24 Ekipa24.si

Slovenski dan v Lahtiju! Po Niki si je vso ...

ru
ru
21 02.02.2024 18:17:28

Kdaj, kje in proti kom bodo slovenski rokometaši lovili olimpijske igre? Zdaj je jasno vse!

Profimedia
Kakšna bo pot slovenskih rokometašev na olimpijske igre?

Slovenija ima v igri za uvrstitev na olimpijske igre, ki bodo potekale v Parizu od 26. julija do 12. avgusta, kar štiri ekipe. Slovenske košarkarje na čelu z Luko Dončićem čakajo kvalifikacije v Grčiji, ki bodo na sporedu na začetku julija, žensko rokometno reprezentanco kvalifikacije čakajo aprila, odbojkarji se bodo skušali na olimpijske igre uvrstiti po svetovni lestvici in preko svetovne lige, znani pa so tudi tekmeci slovenskih rokometašev. 

Kako do olimpijskih iger v Parizu, je bilo že jasno že prej, prek Španije, Brazilije in Bahrajna. Kje? V Granollersu! Z Mednarodne zveze (IHF) so včeraj razkrili imena gostiteljev treh kvalifikacijskih turnirjev, Slovenija ga bo odigrala v Španiji. Tam se bo 14. marca uvodoma pomerila z Brazilijo, dan ali dva kasneje bo izzvala gostiteljico, 17. marca pa bo izjemno pomemben konec tedna zaključila proti Bahrajnu. Na OI vodita prvi dve mesti.

Na olimpijske igre so že uvrščene Francija (gostiteljica), Danska (svetovna prvakinja), Japonska (zmagovalka azijskih kvalifikacij), Argentina (južnoameriška prvakinja), Švedska (najvišje uvrščena reprezentanca evropskega prvenstva brez mesta na olimpijskih igrah) in Egipt (afriški prvak).

Prostih je še šest mest. Kvalifikacijska skupina 2 (Nemčija, Alžirija, Hrvaška in Avstrija) bo gostovala v nemškem Hannovru, skupina 3 (Norveška, Madžarska, Portugalska in Tunizija) pa v madžarski Tatabanyi.

Članki iz rubrike