gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 25.01.2024 16:02:04

Slovenci odločeni: "Da se ne bodo Madžari preveč hvalili, jih bomo..."

Profimedia
Slovenska moška rokometna reprezentanca bo v petek odigrala še zadnjo tekmo na evropskem prvenstvu, ki od 10. januarja poteka v Nemčiji. V dvoboju za peto mesto se bodo odločni varovanci selektorja Uroša Zormana v Kölnu pomerili s sosedi Madžari, ki so v sredo proti Francozom izgubili možnosti za nastop v polfinalu.

Slovenci so v skupini 1 v drugem delu zaostali za Danci in Švedi, Madžari pa so so bili za Francozi in Nemci. Medtem ko bosta tekmi Francija - Švedska (17.45) in Danska - Nemčija (20.30) v Lanxess Areni na vrsti za konec petkovega sporeda, bosta Slovenija in Madžarska igrali ob 15. uri.

Za nekatere Slovence bo to poseben dvoboj, saj si številni služijo kruh prav na Madžarskem. Med njimi je bil na zadnjem druženju s slovenskimi predstavniki medijev tudi Borut Mačkovšek, ki igra za Pick Szeged.

"Z Dejanom Bombačem sva se že v fitnesu pogovarjala. Zame in zanj je to dodatna motivacija, že zato, da se ne bi ob najini vrnitvi v klub hvalili, da so nas premagali. Tudi proti Madžarski bomo tako kot doslej na prvenstvu igrali 100-odstotno in na zmago," je v Kölnu dejal Mačkovšek.

Njegov običajni partner v osrčju obrambe Blaž Blagotinšek upa, da bo lahko po izpuščenih tekmah proti Portugalski, Nizozemski in Danski pomagal soigralcem na parketu. "Za zadnjo tekmo bom stisnil zobe," je prepričan izjemni obrambni rokometaš.

Spremljanje dvobojev iz postelje je za športnike namreč vedno nehvaležna naloga. "Zelo rad jim pomagam, ko le lahko. Tokrat žal ni šlo. Je zelo neprijeten občutek gledati tekmo iz postelje z malega ekrana. Fantje pa se tam na igrišču borijo," je o tem spregovoril Blagotinšek.

Stanje krožnega napadalca nemškega Flensburga ni optimalno, a ima za sabo že nekaj treningov, da bi se vrnil v pogon. Je kandidat za nastop, a o tem se bodo v strokovnem štabu po posvetu z zdravnikom odločili v petek. "Vsak si želi iti domov z EP z zmago. Madžari so visoki, imajo dobre krožne napadalce, skozi vse prvenstvo igrajo dobro, tudi vsi najboljši so tu, zato pričakujemo težko tekmo," je dodal Blagotinšek.



O njegovem nastopu Zorman danes na medijskem terminu ni podal zagotovil, se pa načetost in utrujenost po sedmih odigranih tekmah na EP pozna, pravi 44-letni nekdanji organizator igre.

"Blagotinšek se vrača, kakor vidimo, je v redu, bomo pa videli, kako bo jutri. Ne vem, ali je smiselno, da zdaj igra, če je pet dni počival. Kristjan Horžen ima probleme s prsti, ostalo je v redu, sicer so logično te mikropoškodbe, ampak na srečo ni nič hujšega. Logično je, da so fantje utrujeni, ampak je bolj pomembno, da so zadovoljni, srečni in imajo željo."

Zorman je ves čas verjel v svoje varovance, tako kot so oni verjeli v delo štaba ter v to, da lahko na tem EP kljub kadrovskim težavam med pripravami naredijo dober rezultat.

"Marsikdo je dvomil, mi pa smo verjeli. Imamo kakovost. Sami pa veste, da lahko v športu ena žoga odskoči drugače, pa gre rezultat v drugo smer. To ne pomeni, da si bil ti slab ali pa da nisi želel oziroma verjel. Na tem prvenstvu smo delovali homogeno. Smo ekipa, ki ima željo, ima žar, se bori in na koncu vedno pravijo, da se te žoge odbijejo ekipam, ki imajo večjo željo," izpostavlja slovenski selektor.

Za konec ga s štabom in varovanci čaka le še dvoboj za peto mesto proti Madžarski. S fanti se o tem ne pogovarja, a prepozna znake, da so tudi oni pripravljeni za še eno tekmo.

"Na obrazih je videti veselje, zadovoljstvo. Najbrž ste tudi vi to opazili in že to je zame zgovoren podatek. Čeprav nam tekma ne prinaša ničesar, imamo priložnost igrati za peto mesto. Vemo, kaj Köln pomeni v svetu rokometa. Morda dvorana ne bo povsem polna, ampak že ozračje v tej dvorani je nekaj spektakularnega," je dejal Zorman, ki je v Lanxess Areni slavil naslov v ligi prvakov s Kielcami (2015/16).

Značke: ep, slovenija

Članki iz rubrike