volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
1 19.01.2024 06:33:38

Sanje so še žive, toda ... Danes ena od najpomembnejših tekem za slovenske rokometaše!

Profimedia
Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo danes ob 15.30 pomerila s Portugalsko. Druga tekma drugega dela evropskega prvenstva v Nemčiji bo ključna za ohranitev upov na napredovanje v izločilne boje, kamor potujeta dve najboljši reprezentanci iz skupine 2.

Slovenci so proti Švedom v sredo ostali praznih rok, potem ko niso sledili ritmu aktualnih prvakov stare celine. Ti so slavili z 28:22. Pred tem je Slovenija v prvem delu tekmovanja ugnala Ferske otoke (32:29), Poljsko (32:25) in Norveško (28:27).

Dve točki v skupini 2 drugega dela še ne pomenita konca možnosti za polfinale. Zato Slovenci pred današnjim obračunom ostajajo optimistični.


Portugalci imajo tako kot Slovenci dve točki, Norveška in Nizozemska sta brez, medtem ko sta na vrhu skupine 2 Danska in Švedska s po štirimi točkami. V nedeljo bo Slovenija igrala še proti Nizozemski (15.30), za konec drugega dela pa še proti favorizirani Danski v torek ob 18. uri.

"Optimizma nam ne bo zmanjkalo, ker smo ekipa in ker vsak športnik želi zmagati. Pred nami je nova pomembna tekma, prejšnjo smo hitro pozabili, mogoče smo o njej rekli le besedo ali dve. Danes je nov dan in s polno paro gremo proti Portugalcem. Lahko smo samozavestni, odigrali smo štiri tekme, tri smo zmagali, zato nimamo razloga, da bi spustili glave," je na četrtkovem medijskem terminu v reprezentančnem hotelu dejal Nejc Cehte.

Na drugi strani so optimistični tudi Portugalci, ki so proti Norveški v drugem delu slavili s 37:32. Njihov rokomet vztrajno napreduje, samozavest pa posledično raste.

Značke: rokomet, ep, slovenci

Članki iz rubrike